Ingezonden persbericht



---



DPD introduceert Direct Linehaul naar Zwitserland
Snelle pakketbezorging in het buitenland zonder nadelen vluchttransport

Best, maandag 19 april 2010 - Pakketvervoerder DPD introduceert deze maand een 'Direct Linehaul' van Nederland naar Zwitserland. Hierdoor kunnen pakketten nu al in twee dagen worden bezorgd op iedere bestemming in het Alpenland. De directe wegtransportlijn biedt aanzienlijke voordelen op het gebied van kostenbesparing, CO2-uitstoot en betrouwbaarheid ten opzichte van expresszendingen via de lucht.

Na directe routes naar onder meer Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italie, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, introduceert DPD deze maand de direct linehaul naar Zwitserland. DPD zal dagelijks zonder stops op tussenliggende depots van Nederland naar Zwitserland rijden, waarmee de looptijd van pakketbezorging in het Alpenland wordt verkort naar slechts twee dagen. De pakketvervoerder hoopt later dit jaar ook direct linehauls naar Noorwegen en Polen te lanceren.

Why fly parcels?
DPD had tot op heden al een 'normaal' vervoerstraject naar Zwitserland, waarbij de looptijd drie dagen bedraagt. "We zijn eind vorig jaar gestart met een trialperiode waarin we de direct linehaul voor deze bestemming hebben neergezet," vertelt Robert van Straaten, Director Marketing & Sales van DPD. "Dit loopt goed, waardoor we nu officieel van start gaan met twee wagens per dag. Het mooie van deze dienst is dat dit transport over de weg vrijwel net zo snel is als de expressverzendingen die veel partijen aanbieden door de lucht. Het verschil in levertijd is hooguit een dag, maar aangezien wij via ons lokale DPD-netwerk in heel het land leveren en zij meestal alleen in de grote (zaken)centra, pakken we deze dag in veel gevallen terug."

Goedkoper, veiliger en schoner
De invoering van de rechtstreekse snelle verbinding met Zwitserland heeft bovendien als voordeel boven expressverzendingen door de lucht dat er minder risico's zijn op verlies of schade, aanmerkelijk wordt bespaard op CO2-uitstoot en het transport veel kostenefficiënter is. "Wegvervoer is veel goedkoper dan transport door de lucht. Bovendien betalen we bij deze direct linehaul slechts één keer douanekosten voor de hele lading - en dus niet per pakket. Deze kostenbesparingen plus de voordelen op het gebied van betrouwbaarheid, veiligheid en milieu, gaan niet ten koste van de snelheid van levering. Dat is natuurlijk erg interessant voor veel van onze klanten," besluit Van Straaten.

Over DPD

DPD is verantwoordelijk voor het verwerken van meer dan twee miljoen pakketten per dag in een hecht internationaal netwerk en is daarmee één van de grootste dienstverleners op het gebied van logistiek in Europa. Het DPD netwerk in Nederland is 100% eigendom van GeoPost, dochteronderneming van de

Franse La Poste groep en de tweede pakket- en expressdienstverlener van Europa. Meer informatie over DPD kunt u vinden op www.dpd.nl en www.whyflyparcels.com.

Over GeoPost

GeoPost, dochteronderneming van de Franse La Poste groep, is een wereldwijde pakket- en expressspecialist. Voor het vervoer van pakketten voor meer dan 300.000 klanten van en naar meer dan 230 landen maakt Geopost gebruik van eerste klas DPD netwerk en vestigingen in heel Europa. GeoPost is met een jaaromzet van circa EUR 3.1 miljard in 2009 marktleider in Frankrijk en de tweede pakket- en expressgroep van Europa. Meer informatie over GeoPost kunt u vinden op: www.geopostgroup.com.

**