Ingezonden persbericht


Tienduizenden huisdierenliefhebbers in Safaripark tijdens Animal Event

Middenin Safaripark Beekse Bergen vond afgelopen weekend het grootste huisdieren evenement van Nederland plaats. Het vierde Animal Event heeft alle voorgaande edities in vele opzichten overtroffen.

Veelzijdig dierenprogramma
Gedurende drie dagen gaven honderden huisdieren acte de présence in het educatieve programma. Verdeeld over vijf gebieden waar paarden, honden, katten, kleindieren en wildlife centraal stonden, werden dagelijks ruim 70 clinics, workshop en demonstraties gegeven door professionals uit alle geledingen van de huisdierensector.

Hoogtepunten waren de clinics van hondentrainer Martin Gaus, de demonstraties eenden drijven met Border Collies door wereldkampioen Serge van der Zweep en de verkiezing van het mooiste Dutchypuppy T shirt ontwerp, gepresenteerd door Bridget Maasland. Ook de demonstratie 'Dog Dance' van Brigitte van Gestel, waarbij je leert dansen met je hond, mocht rekenen op grote publieke belangstelling. Honderden bezoekers namen ook zelf hun hond mee om op de hondenspeelplaats deel te nemen aan clincs en workshops, verzorgd door Stichting Assistentiehond, Hogeschool HAS Den Bosch en Agility kampioene Katja Slippens. De verenigingen, stichtingen en bedrijven, die in ruim 140 stands tezamen het promodorp vormden, gaven de bezoekers uitgebreid informatie over hun geliefde huisdier.

Hoge bezoekersaantallen en lange files
In totaal passeerden 26.645 bezoekers de poorten van Animal Event. Ongeveer de helft van deze mensen nam ook een kijkje bij de wilde dieren in het Safaripark, die met het Animal Event kaartje gratis bezocht konden worden. De vierde editie van Animal Event was er een uit het boekje, alles leek het afgelopen weekend mee te zitten. "Het liep allemaal op rolletjes, het showprogramma en de educatieve clinics werden super gewaardeerd door het massaal toegestroomde publiek. Onder het mooie voorjaarszonnetje genoot iedereen zichtbaar van al het moois en daar doe je het allemaal voor", aldus projectmanager Mirella van Leeuwen. Door de grote publieke belangstelling, in combinatie met enkele weekendafsluitingen van Rijkswaterstaat, waren kilometerslang files op de toegangswegen helaas niet te vermijden.

Dierenspeciaalzaak van het jaar
Tijdens Animal Event werd ook de 'Dierenspeciaalzaak van het jaar' bekend gemaakt. Dit jaar viel eer te beurt aan Avonturia de Vogelkelder uit Den Haag. Het commentaar van juryvoorzitter Martin Gaus luidde, "De uitstalling van de producten en de huisvesting van de dieren is op een meer dan voortreffelijke wijze gedaan. Het feit dat er een hondenbar, fotostudio, dierenartsenpraktijk en een restaurant (met lig kussens voor honden) zijn, maakt het heel bijzonder. Het ruime 'fun shopping'-assortiment laat zien hoe commercie bedreven kan worden, zonder het welzijn van dieren uit het oog te verliezen. De papegaaien zitten in bomen, er zijn watervallen, grote vijvers, dit alles bij elkaar maakt deze dierenwinkel een beleving."

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht