Persbericht

GFI Software lanceert backup-oplossing voor het midden- en kleinbedrijf ~ Uitgebreide backup, restore en synchronisatie van alle bestanden binnen het netwerk ~

19 april 2010 - GFI Software, wereldwijde leverancier van infrastructuuroplossingen voor het midden- en kleinbedrijf (MKB), introduceert GFI Backup 2010 - Business Edition. Dit is de ideale backup-oplossing voor IT-beheerders die eenmalig een backup- of restore-taak willen creëren en deze vervolgens willen toepassen binnen het gehele netwerk. Hiermee besparen zij kostbare tijd bij het configureren van meerdere taken en het onderhoud na beleidswijzigingen. GFI Backup - Business Edition is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat het proces van het herstellen van data betrouwbaar, efficiënt, snel en eenvoudig te beheren is.

GFI Backup is een snelle, efficiënte en uitgebreide oplossing die geavanceerde mogelijkheden biedt voor backup, restore en synchronisatie van alle bestanden, web en Microsoft SQL servers. Met intuïtieve wizard-gedreven, point-and-click-configuratie, kan GFI Backup in enkele minuten worden geïnstalleerd en kunnen backups gecreëerd worden met minimale inspanning.

"Iedere IT-beheerder weet hoe belangrijk databackups zijn, maar veel organisaties maken nog geen backups van het netwerk omdat zij traditionele backup-oplossingen te complex, tijdrovend en duur vinden", stelt Walter Scott, CEO van GFI Software. "Dit is niet het geval bij GFI Backup. Wij hebben ons bovendien sterk gericht op de restore-functies. Medewerkers maken iedere dag een backup van data, maar herstellen de data meestal maar één keer. Daarom moet het restore-proces betrouwbaar, efficiënt en snel zijn en complexiteit en afhankelijkheid van het backup-product moet worden voorkomen."

"De business edition van GFI Backup is ontworpen met de drukke IT-beheerder in gedachten. Het biedt hen de mogelijkheid om backup- en restore-taken te creëren, toe te wijzen, te beheren, analyseren en draaien, zelfs op afstand. Deze nieuwe oplossing richt zich op de zorgen die IT-beheerders hebben ten aanzien van backup-oplossingen, zoals vendor lock-in, complexe licentiemodellen en het ontbreken van de mogelijkheid om eenmalig een backup- of restore-taak uit te voeren en deze binnen het gehele netwerk toe te passen. GFI Backup is kosteneffectief, snel en maakt het gehele backup- en restore-proces veel eenvoudiger. Wij geven een nieuwe invulling aan de backup-markt; moet je echt 1500 euro besteden per server? Ik denk het niet en daarom brengen wij GFI Backup - Business Edition* op de markt voor slecht 288 euro per server en vijf workstations", voegt Walter Scott toe.

Terwijl traditionele backup-oplossingen afzonderlijke componenten vereisen voor configuratie, beheer en monitoring-taken, stelt GFI Backup IT-beheerders in staat om alle backup- en restore-processen, inclusief status-monitoring, via een online beheerconsole-interface.

GFI Backup - Business Edition maakt gebruik van het standaard Zip64-formaat bij compressie en archiveren, waardoor data eenvoudig kan worden hersteld mocht de software niet geïnstalleerd zijn op de machine of het device dat hersteld moet worden. Dit is een groot voordeel in vergelijking met andere backup-oplossingen die gebruik maken van een gesloten compressieformaat, waardoor zij de gebruiker effectief aan zich weten te binden. IT-beheerders hoeven geen GFI Backup-oplossing geïnstalleerd te hebben om data te herstellen van backups.

Andere essentiële features in GFI Backup - Business Edition zijn:


* Ondersteuning van de meest voorkomende hardware opslag-devices, waaronder interne en externe harddisks, LAN's, tape drives, NAS als ook locaties op afstand met behulp van FTP inclusief upload auto-resume
* 256-bit AES encryptie om ervoor te zorgen dat data veilig beschermd is
* E-mail- en event-log-notificaties over het succes van de taak, mislukking of waarschuwingen
* Ondersteuning van HTTPS-toegang out-of-the-box
* Eenvoudig te gebruiken binnen Workgroup of Active Directory-omgevingen
* Gebruikers kunnen in staat gesteld worden om een backup te maken van hun eigen bestanden en deze synchroniseren tussen verschillende apparaten (bijvoorbeeld laptop, workstation en server)


* GFI Backup 2010 - Business Edition Starter Pack 1

Bezoek voor prijsinformatie over GFI Backup - Business Edition: http://www.gfi.com/business-backup-software

Distributiepartners van GFI Software in de Benelux zijn: Portland Europe, DCC Nederland BV en Cherub.