Ingezonden persbericht


Persbericht

Groningen, 18 april 2010

Grote Finale landelijke wedstrijd Kinderen en Poëzie

Groningen en Rotterdam vallen in de hoofdprijzen

Tijdens de Grote Finale dag van de dichtwedstrijd Kinderen en Poëzie op zondag 18 april ontving Ymar Prins (6) uit Groningen de hoofdprijs uit handen van dichter Ted van Lieshout. Ymars gedicht Mijn beer komt als kunstwerk te hangen in zijn school. Juryvoorzitter Kees Spiering: ' Mijn beer van Ymar is een knap opgebouwd gedicht met twee verrassende, ijzersterke laatste coupletten' . De kinderjury verkoos het gedicht Boom van Sam van der Lugt (11) uit Rotterdam tot mooiste gedicht. De gedichten staan met 98 andere door de schrijversjury geselecteerde inzendingen in de vandaag verschenen bundel 'Als dichters dansen'.

Dit jaar namen twaalfduizend kinderen van 4 tot en met 12 jaar deel aan de 20e editie van de dichtwedstrijd Kinderen en Poëzie. Het Poëziepaleis vierde het jubileum met een Grand Finale in de Grote Zaal van de Oosterpoort met de 100 beste inzenders van dit jaar en hun familie. Op het programma stonden naast de prijsuitreiking ondermeer optredens en workshops door eregast Ted van Lieshout en de Woorddansers. Het winnende gedicht 'Mijn Beer' werd op muziek van Reinout Douma live gezongen door Sarah Nieman .

De schrijversjury bestond dit jaar uit Kees Spiering (vz), Eva Cox, Sasja Janssen, Bas Maliepaard en Jeroen Naaktgeboren. Naast de hoofdprijs kende de schrijversjury 7 ereprijzen toe aan Lola Fioole (5) uit Utrecht, Emiel Godlieb (7) uit Groningen, Mees Peetoom (9) uit Alkmaar, Daan Ruijl (7) uit Almere, Kaatje van Wijk (9) uit Engelen, Halimah Mumine (11) uit Amsterdam en Wan-Qing Wang (10) uit Tiel. Zij ontvingen een poster van hun gedicht.

De dichtbundel 'Als dichters dansen' is verkrijgbaar bij de boekhandel en de website van het Poëziepaleis www.poëziepaleis.nl. Het Poëziepaleis vierde het hele weekend feest want ook de dichtwedstrijd voor jongeren Doe Maar Dicht Maar jubileerde en vierde op zaterdag 17 april haar 25e editie met een poëzieprogramma in de Kleine Zaal van de Oosterpoort gepresenteerd door Isolde Hallensleben.