Gemeente Zederik


Raadsvergadering met bijzonder tintje

De raadsvergadering van maandag 19 april jl. had een bijzonder tintje. Deze stond in het teken van de benoeming van de drie gekozen wethouders, twee raadsleden en het afscheid van de wethouders Verwolf en Bor. Het was een feestelijke avond met veel publiek op de tribune.

Formateur Bos gaf een toelichting op het coalitieakkoord 2010-2014 "Zederik ontwikkelt door" en de vorming van het nieuwe college. In dit akkoord schetst het college haar ambities voor de komende vier jaar, de langetermijn visie.
Alle partijen gaven hun reactie op het coalitieakkoord, de een positief de ander kritisch. Het akkoord is ter kennisgeving aangenomen. Aansluitend werden de drie beoogde wethouders met een meerderheid van stemmen benoemd. Zij legden één voor één de eed af bij burgemeester Van der Meer en toen was het tijd voor bloemen en felicitaties.

Onder luid applaus werd afscheid genomen van de wethouders Verwolf en Bor. In persoonlijke speeches bedankten burgemeester en fractievoorzitters beide heren heel hartelijk voor al hun inspanningen voor de gemeenschap. Jory Verwolf was raadslid van 1994 tot 2002 en wethouder van 2002 tot 2010. Een indrukwekkende carriere van 16 jaar. Ook wethouder Bor heeft zijn sporen verdiend. Hij was tien jaar raadslid (1998 tot 2008) en twee jaar wethouder (2008 tot 2010). Burgemeester Van der Meer overhandigde hen de Zederikse roemer en een cadeau.

Nieuwe wethouders Zederik Afscheidscadeau wethouder Verwolf Afscheidscadeau wethouder Bor
De drie nieuwe wethouders van Zederik (vlnr): hans Freije (ChristenUnie), Goof Bos (CDA) en Ralf Krämer (PvdA). Wethouder Verwolf neemt zijn cadeau, een aquarel van Ameide door kunstenaar Theo Tukker, in ontvangst.

Wethouder Bor is blij met zijn cadeau: een kettingzaag.

Later in de vergadering werden twee nieuwe raadsleden benoemd: Govert Versluis (CDA) en Henk de Vaal (PvdA). Daarmee is de Zederikse gemeenteraad weer op volle sterkte. Op de benoeming van de leden voor Commissie I en Commissie II waren er geen bedenkingen vanuit de raad, zodat ook deze officieel konden worden benoemd.

Nieuwe gemeenteraad 2010
De voltallige gemeenteraad van Zederik: voorste rij, vlnr: burgemeester Huub A. van der Meer, Henk de Vaal (PvdA), Bram Provoost (PvdA), Irene Hardenbol (CDA), Evert Geluk (SGP), Jaap van Belle (JVB), Cees Veth (VVD), Govert Versluis (CDA) en Floor de Lange (raadsgriffier). Achterste rij, vlnr: Wim de Blaauw (CDA), Arie den Besten (CDA), Kees Matsinger (ChristenUnie), Klaas van Oort (ChristenUnie), Erik van Stuijvenberg (VKG), Klaas van Oort (VKG), Arie Donker (SGP) en Thijmen Peter de With (VVD).