Gemeente Veenendaal


Wethouder Arianne Hollander geeft startsein verkeersexamen

Op 19 april heeft wethouder Arianne Hollander van Verkeer en Vervoer het startsein gegeven voor het praktische verkeersexamen voor de groepen 7 van de basisscholen. Door het verkeerslicht op groen te zetten, konden de eerste groepen leerlingen van basisschool De Burcht op weg. In totaal gingen achtereenvolgens, verdeeld over 19 en 20 april, 885 kinderen in oranje hesjes van start.Â

Â

Het verkeersexamen werd georganiseerd door de afdeling Veenendaal van Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met de gemeente Veenendaal. Volgens de organisatoren waren beide dagen een succes vanwege het feit dat alle basisscholen in Veenendaal meededen, het enthousiasme van de ruim 80 vrijwilligers en het prachtige weer. Ook dit jaar werd een aantal leerlingen van het CSV ingezet, bij wijze van maatschappelijke stage. Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht draagt bij aan de kosten.

Â
Theorie en praktijk

Op 15 april werd de theoretische kennis van de kinderen al getoetst. Kinderen die eerder geslaagd waren voor het schriftelijk Verkeersexamen, kunnen tijdens het praktisch Verkeersexamen in praktijk brengen wat ze hebben geleerd. Door deze combinatie van theorie en praktijk wordt een groter bewustzijn voor het verkeer gecreëerd. Kortom, theorie en praktijk kunnen niet zonder elkaar.

Â
Route

De route van het praktisch Verkeersexamen was zorgvuldig uitgezet over ongeveer 6 km. Tijdens de route werd door 10 controleposten gelet op onder andere het stoppen bij verkeerslichten, voorrang geven en richting aangeven. Kinderen die niet in één keer slagen worden in de gelegenheid gesteld om volgend jaar een herkansing te doen.

Â

Â

Â

De nieuwe wethouder voor verkeer en vervoer Arianne Hollander stuurt de leerlingen van de school De Burcht op weg voor hun verkeersexamen (foto Ed Vink).