NCRV

Best 24

John Kraaijkamp sr. in Het TV Monument

April 2010

Komende maand op het digitale themakanaal Best 24 veel John Kraaijkamp sr. De acteur viert op 19 april zijn 85ste verjaardag. Alle reden voor het themakanaal Best 24 om daar uitgebreid bij stil te staan, want Kraaijkamp was in de jaren zeventig en tachtig veelvuldig op televisie te zien. Han Peekel interviewt in Het TV Monument onder anderen John Kraaijkamp jr. over de betekenis van deze grote Nederlandse acteur en entertainer. De hele maand kunnen kijkers bovendien genieten van de vele hoogtepunten uit het oeuvre van John Kraaijkamp sr.

De eerste aflevering van Het TV Monument wordt uitgezonden op zaterdag 17 april om 18.00 uur. De programmaâs van en met John Kraaijkamp sr. worden dagelijks vier keer uitgezonden.

Verder in april op Best 24:

Spelletjes door de jaren heen
Hints is, in een nieuw jasje, terug op televisie (Nederland 3). In april is het op Best 24 dagelijks genieten van oude afleveringen van dit populaire spelletjesprogramma - en van De helemaal alleen in je eentje show, De Frank Kramer Show en Tien voor Taal. Vanaf donderdag 1 april dagelijks om 19.30 uur.

De zomer van â45
In het kader van 65 jaar bevrijding zendt Best 24 de NCRV-serie De zomer van â45 uit. De serie gaat over Anna en Maria, twee meisjes die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog verliefd worden op een Canadese soldaat. De hoofdrollen in deze serie uit 1991 worden vertolkt door Will van Kralingen en Renée Fokker. Vanaf donderdag 22 april dagelijks om 22.30 uur.

Hongerwinter
Een andere serie die met de oorlog te maken heeft, is Hongerwinter. Deze serie verscheen in september 1975 voor het eerst op de televisie en is gebaseerd op het boek van Jan Terlouw. Bekende sterren als Ton Lensink, Leontien Ceulemans en André van den Heuvel speelden een rol; de regie was in handen van Aart Staartjes.
Vanaf maandag 19 april dagelijks om 17.30 uur.

Over Best 24
Het digitale themakanaal Best 24 is een samenwerkingsverband van de publieke omroepen en wordt beheerd door de NCRV. Het zendt de kroonjuwelen uit de schatkamer van de publieke omroep uit.


Noot voor redacties