Studenten willen niet werken tot 67e


ALMERE, 20100419 -- Het grootste gedeelte van de Nederlandse studenten is het niet eens met een verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd naar 67 jaar. Dit blijkt uit een onderzoek van ASA Student, het grootste studentenuitzendbureau van Nederland, gespecialiseerd in het uitzenden van HBO en WO studenten. In totaal namen ruim 320 studenten deel aan het onderzoek. ASA Student voerde dit onderzoek uit in het kader van de aankomende verkiezingen, aangezien de pensioenleeftijd een belangrijk aspect is in de programma's van politieke partijen.

Bijna de helft (43 procent) van de studenten is van mening dat een verhoging van de pensioenleeftijd niet zal bijdragen aan een betere economie. Eénderde van de studenten (31 procent) is het echter wel eens met deze maatregel; zij denken dat dit de economie juist bevordert. Voor 26 procent is het om het even en is twee jaar langer of korter werken geen issue. Een andere opvallende uitkomst uit het onderzoek is dat 80 procent van de ondervraagden vindt dat er onderscheid gemaakt moet worden in het stellen van de pensioenleeftijd bij verschillende beroepen. De studenten geven aan dat personen die een lichamelijk zwaar beroep uitoefenen (bijvoorbeeld bouwvakkers), eerder met pensioen moeten kunnen gaan dan werknemers met een zittend beroep.

Katinka Habermehl-Reuling, algemeen directeur van ASA Student: "Het wetsvoorstel om de leeftijd voor de AOW en de aanvullende pensioenen naar 67 jaar te verhogen staat sinds de val van het kabinet op de lijst van controversiële onderwerpen. Het onderwerp is dus belangrijk in de komende verkiezingscampagnes. Studenten zijn duidelijk van mening dat deze maatregel het vergrijzingsprobleem in Nederland niet oplost en vinden het daarom niet solidair om de jongere generatie langer te laten doorwerken. Dit onderzoek geeft aan dat studenten al vroeg serieus bezig zijn met hun toekomstige loopbaan. Door mogelijke veranderingen in de markt, zoals deze, zijn zij zich steeds meer bewust van hun positie op de arbeidsmarkt."

-------------------------
Over ASA Student
ASA Student, een werkmaatschappij van USG People, is sinds 1968 actief op de Nederlandse markt als nichespeler in de uitzendbranche en is marktleider in het uitzenden van HBO en WO studenten. ASA Student opereert met drie labels: ASA Student Uitzendbureau, ASA Student Campus en Ad Rem Young Professionals. ASA Student Uitzendbureau bemiddelt HBO en WO studenten naar een bijbaan op het moment dat zij willen bijverdienen. ASA Student Campus richt zich met vestigingen in hogescholen op het bemiddelen van studenten naar studierelevante bijbanen en opdrachten. Ad Rem Young Professionals is dé specialist in de bemiddeling van hoger opgeleide young professionals met 0 tot 5 jaar werkervaring. ASA Student heeft een landelijk netwerk van meer dan 40 vestigingen die zijn gevestigd op A-locaties in studentensteden. Meer informatie op www.asastudent.nl.





Ingezonden persbericht