Remix introduceert lichtgewicht betonmortel met Komokeur


BORGER, 20100419 -- Remix Droge Mortel BV. brengt onder de merknamen Remix en Sakrete een kant-en-klare lichtgewicht betonmortel op de markt die 30 % lichter is en sterker is als normaal beton C20/25. Met een volumieke massa van 1700 kg/m3 is deze mortel uitermate geschikt voor lichtgewicht betonvloeren op zwaluwstaartplaten, met name daar waar de vloerconstructie te zwaar belast zou worden met een vloer van normaal beton of zandcement.

Lichtgewicht betonmortel is ideaal voor die betonconstructies waar (licht)gewicht een rol speelt. Voorbeelden hiervan zijn renovaties van balkons en het rolstoeltoegankelijk hiervan maken, renovaties van platte daken en het opvullen van bouwelementen, sleuven en goten.

Door toepassing van geëxpandeerde kleikorrels als vervanging van grind, in combinatie met een uitgekiend recept, is 30 % gewichtsbesparing gerealiseerd, met een sterkte die voldoet aan sterkteklasse LC25/28. Lichtgewicht beton is lichter te mengen, lichter af te reien en makkelijker te verdichten.

Dat het met de kwaliteit van deze nieuwe lichtgewicht betonmortel wel goed zit wordt o.a. gewaarborgd door het Komokeur. Met Komokeur heeft de afnemer de zekerheid dat het produkt aan de voor Nederlandse markt relevante kwaliteitseisen voldoet, en daardoor direct mag worden toegepast. Remix is de eerste droge mortelfabrikant die met een Komo gecertificeerde lichtgewicht betonmortel op de markt komt.

Lichtgewicht betonmortel wordt onder de merknamen Remix en Sakrete geleverd in zakken van 18 kg, die evenveel betonspecie geven als zakken van 25 kg normale beton. Meer weten? Kijk op www.remix.nl of www.sakrete.nl.

Remix Droge Mortel BV