Nieuw concept moordspel voor horeca en thuisgebruik


Komische moordspelserie "Groeten Uit Het Graf"

UTRECHT, 20100419 -- `Welkom! Ik ben Wout Nelling, bankier en vogelliefhebber maar ik zeg zelf liever ornitholoog. Op het moment dat u dit leest ben ik dood. Vermoord, om precies te zijn...' Zo begint het moordspel "De Onfortuinlijke Bankier" uit de moordspelserie "Groeten Uit Het Graf". Er bestaan al heel veel moordspellen maar toch is het tijd voor iets nieuws. Voor een leuk en betaalbaar moordspel dat vrijwel geen voorbereiding vergt. Een moordspel dat ook thuis gespeeld kan worden tijdens een etentje met vrienden of familie. Welnu, dat is er: "Groeten uit Het Graf"!

Bij deze format wordt het onderzoek geleid door... het slachtoffer zelf! Vanuit het graf dus. De zes belangrijkste verdachten zijn door de notaris van het slachtoffer uitgenodigd voor een etentje. Zij moeten onderling uitzoeken wie de dader is. Die wordt passend gestraft. Zo blijft de vuile was binnen maar komt de dader niet weg met de moord. "Groeten Uit Het Graf" wordt gespeeld tijdens diner of High Tea maar is ook heel goed te combineren met bijvoorbeeld tapas of alleen een borrel.

Het spel kan al vanaf twee personen gespeeld worden en is bedoeld voor kleine gezelschappen: tot en met zeven spelers in horecalocaties en tot en met tien spelers thuis. De regels zijn eenvoudig. Iedere deelnemer krijgt een enveloppe met daarin het script en forensische informatie. Alles komisch geschreven en leuk geïllustreerd. Op een kraskaart kan iedereen zijn eigen conclusies aankruisen. De spelers bepalen zelf het speltempo, pauzes en eetmomenten. Het spel is gemakkelijk te reserveren of thuis te bestellen. Rollen verdelen kan, maar is niet noodzakelijk en gebeurt ter plekke. Ook de persoonsprijs is eenvoudig: arrangementen in de restaurants die het spel bieden, kosten rond de dertig Euro of men eet á la carte en betaalt een meerprijs van ¤7 p.p. voor het spel. Voor thuisgebruik kost het spel ¤7 p.p. plus eenmalig de verzendkosten.

Goed nieuws dus voor liefhebbers van detectives en mysteries. In de serie "Groeten Uit Het Graf" zal ieder jaar tenminste één nieuwe titel verschijnen. De eerste titel is nu beschikbaar en heet "De Onfortuinlijke Bankier". De tweede titel "De Koudgemaakte Kok" verschijnt eind 2010. Alle verhalen zijn geïnspireerd op de actualiteit en zitten barstensvol humor. Daardoor is "Groeten uit Het Graf" een origineel alternatief voor "gewoon" uit eten of een avondje theater of bioscoop. Voor meer informatie kijkt u op www.groetenuithetgraf.nl en www.dinerspel.nl.





Ingezonden persbericht