Gemeente Echt-Susteren


Verkeersexamens in Echt-Susteren

In april vindt het praktisch verkeersexamen in Echt-Susteren weer plaats.

Alle leerlingen van de basisscholen uit groep zeven doen hieraan mee.

Op maandag en dinsdag 19 en 20 april doen alle scholen uit Echt examen. Parkeerplaats bij de Banderthal is voor hun het vertrek- en eindpunt. Op maandag en dinsdag 26 en 27 april doen alle scholen uit Susteren en Nieuwstadt examen. Voor de leerlingen uit Susteren is de parkeerplaats bij de Reinoudhal het vertrek- en eindpunt. Voor de leerlingen uit Nieuwstadt is de speelplaats het vertrek- en eindpunt. In totaal doen er dit jaar 310 leerlingen mee.

Â

Jaarlijks raken er in Nederland ongeveer 2000 kinderen in het verkeer ernstig gewond. Nog altijd zorgt het verkeer voor teveel jonge verkeersslachtoffers. Het praktijkexamen is daarom geen overbodige luxe. Kinderen die op donderdag 15 april jl. geslaagd zijn voor het schriftelijk verkeersexamen kunnen nu in praktijk brengen wat ze hebben geleerd. Door de combinatie van theorie en praktijk wordt een groter bewustzijn voor het verkeer gecreëerd. De route van het praktisch verkeersexamen wordt met pijlen uitgezet.

De uitslag van de examens krijgen de leerlingen op hun school te horen.

Â

Voorwaarde

Leerlingen mogen alleen aan het praktisch verkeersexamen deelnemen op een fiets die aan alle wettelijke eisen voldoet. Voorafgaand aan het examen worden dan ook alle fietsen gecontroleerd. Om te checken of alle fietsen oké zijn, is het raadzaam (en leuk) om zelf ook alvast eens te kijken of de fiets in orde is.

Â

De gemeente Echt-Susteren wenst de examenkandidaatjes een geslaagd theoretisch en praktisch verkeersexamen 2010 toe!

Â

Meer informatie
Voor meer informatie over de routes van de praktische verkeersexamens kijk op: www.echt-susteren.nl/wonen en leven/ verkeersveiligheid