Gemeente Papendrecht

8 april 2010

Startbijeenkomst maatschappelijke stages in Papendrecht

Maandag 19 april organiseert de gemeente Papendrecht samen met DWO/Steunpunt Vrijwilligerswerk, het Willem de Zwijger College en de Lage Waard een startbijeenkomst over maatschappelijke stages in de raadzaal van het gemeentehuis in Papendrecht. De bijeenkomst start om 12.45 uur en duurt tot 15.00 uur.

Programma
12.45 uur: inloop
13.00 uur: welkom door burgemeester C.J.M. de Bruin 13.15 uur: presentatie mevrouw J. Steegs van DWO/Steunpunt Vrijwilligerswerk over vrijwilligerswerk en de maatschappelijke stage.

13.30 uur: start informatiemarkt: leerlingen van het Willem de Zwijger College en de Lage Waard geven samen met de organisaties waar ze stage hebben gelopen uitleg over hun ervaringen met de maatschappelijke stage.

Wilt u deze bijeenkomst bijwonen? Meld u dan snel aan bij de gemeente Papendrecht, l.vdgiessen@papendrecht.nl of t. 14 078. Uw aanmelding wordt zeer op prijs gesteld, maar ook zonder aanmelding bent u van harte welkom.

Maatschappelijke stage straks verplicht voor middelbare scholieren Vanaf schooljaar 2011-2012 is de maatschappelijke stage verplicht voor alle middelbare scholieren. De maatschappelijke stage houdt in dat jongeren vrijwilligerswerk doen tijdens hun middelbare schoolperiode. Dat is goed voor anderen en voor hun persoonlijke ontwikkeling.