Ingezonden persbericht



1 PERSBERICHT

Den Haag, 13 april 2010

HONDERDSTE UITZENDING DAG DEN HAAG

Maandag 19 april aanstaande is de honderdste aflevering van DAG DEN HAAG te zien. Het 100% Haagse nieuwsprogramma wordt sinds 30 november dagelijks uitgezonden op Den Haag TV en is daarnaast ook te zien via de website www.dagdenhaag.nl. In de weekenden wordt een compilatie uitgezonden.

In de ruim vier maanden van haar bestaan heeft Dag Den Haag een geheel eigen plek verworven in het Haagse medialandschap. Getuige de reacties van kijkers wordt het programma gezien als een zeer welkome en nuttige aanvulling op de bestaande zenders.

In het programma wordt naast de zogenaamde 'harde actualiteit', het nieuws van de dag, ook nadrukkelijk in beeld gebracht wat zich in de verschillende Haagse wijken afspeelt. In de voorbije maanden is daarbij nagenoeg iedere Haagse wijk bezocht en belicht.

Dag Den Haag bevindt zich nog in de pilot-fase. Het programma is het speerpunt van een nadrukkelijkere positionering van de lokale televisiezender Den Haag TV, die naast dit dagelijkse nieuwsprogramma een gevarieerd Haags programma-aanbod uitzendt. Vooralsnog loopt de pilot tot eind juni 2010.

De omroep is trots op de wijze waarop Dag Den Haag door de producent Studio A vorm is gegeven. Directeur Sedat Bugdaci: "In korte tijd is wel duidelijk geworden dat er veel vanuit de stad te melden is en dat daarvoor een podium moet worden geboden. Wij spreken de wens en hoop uit dat het niet bij deze pilot blijft, maar dat Dag Den Haag ook na 30 juni het dagelijkse nieuws uit de Haagse stadswijken zal kunnen blijven brengen".

Dag Den Haag produceert vooral eigen nieuws en richt zich daarbij met name op wat zich in de haarvaten van de stad afspeelt. Het kleine nieuws van om de hoek is daarbij net zo belangrijk (zo niet belangrijker) als het grote stedelijke nieuws. Een team van enthousiaste camerajournalisten trekt daarvoor dagelijks op milieuvriendelijke scooters naar alle uithoeken van de stad. Voor iedere aflevering levert dat Dag Den Haag zes tot acht nieuwswaardige items op, die tot een gevarieerd programma worden samengevoegd. Op 17 april is het team van Dag Den Haag op verschillende plekken in de stad aanwezig om extra aandacht te vragen voor het programma.

Den Haag TV is te vinden op kanaal 950 van het digitale pakket van Ziggo en op kanaal 45 van het analoge pakket. Stadsomroep Den Haag is verantwoordelijk voor het '100% Haagse' station Den Haag FM 92.0, Den Haag TV, het radiostation voor jongeren FunX en Den Haag Totaal 106.8.

/////