Ingezonden persbericht


Vereniging FME-CWM

PERSBERICHT

Innovatieplatform onderschrijft oproep FME:

Overheid moet actief optreden als launching customer

Zoetermeer, 19 april 2010 - FME is verheugd over de oproep van het Innovatieplatform om sterk te investeren in onderwijs, onderzoek, innovatie en ondernemerschap. "De economische agenda die door de Werkgroep Concurrentiekracht is gepresenteerd, moet worden omarmd door ondernemers, werknemers, onderwijs en politiek. Om de ambities waar te maken moeten toekomstige kabinetten langjarige zekerheid bieden. In dat geval zullen ondernemers ook blijven investeren", aldus FME-voorzitter Jan Kamminga in reactie op het vandaag gepubliceerde rapport 'Nederland 2020: terug in de top 5'.

Volgens Kamminga spreekt de analyse van het Innovatieplatform voor zich. "Gepleit wordt voor een modern industriebeleid, waarin wordt gekozen voor economische sectoren met goede internationale kansen. Onze technologische industrie is bij uitstek internationaal georiënteerd. Maar willen we de kansen ook benutten, dan zal er wel aandacht moeten zijn voor een eerlijk speelveld."

FME vraagt al langer om een consistent overheidsbeleid en onderschrijft de noodzaak van nu snel doorpakken. Kamminga: "In de aanloop naar de verkiezingen hebben wij benadrukt dat het gaat om innovatie, werkgeverschap en export. Opmerkelijk is dat het Innovatieplatform haar toekomstvisie nu precies in die drie elementen heeft samengevat. Wij zijn het dus eens."

De FME-voorzitter tekent daarbij aan dat er "wel nadrukkelijk aandacht moet blijven voor zowel product- en proces- als sociale innovatie. De technologische industrie levert met deze innovaties een uitermate belangrijke maatschappelijke toegevoegde waarde. Denk aan oplossingen voor de zorg, mobiliteit en duurzaamheid." Kamminga vindt dat de overheid "dan wél extra geld moet vrij maken voor onderwijs en innovatie en actief moet optreden als launching customer".



Ingezonden persbericht