Gemeente De Wolden


Persbericht




Zuidwolde, 19 april 2010





Het Gemeentelijk verkeers- en vervoersplan vastgesteld
Speciale krant informeert inwoners

De gemeente De Wolden heeft een nieuw verkeers- en vervoersplan (GVVP). Het plan is door de gemeenteraad op 8 april 2010 vastgesteld en geeft aan hoe de gemeente omgaat met verkeers- en vervoersvraagstukken. Binnenkort ontvangen alle huishoudens in de gemeente een samenvatting van het plan.

Het GVVP laat zien dat de gemeente veel energie steekt in verkeersveiligheid en leefbaarheid. De Wolden vindt het belangrijk dat iedereen veilig aan het verkeer kan deelnemen. Zij zet zich daarom in voor zowel ouderen, fietsers en landbouwverkeer als voor het openbaar vervoer en vrachtverkeer. Voor elke groep gebruikers worden passende maatregelen genomen. Bijzonder aan het plan is dat er per dorp een overzicht is opgenomen van knelpunten en oplossingen.

verkeer en vervoer.

De samenvatting van het GVVP staat in de tweede Laat-je-horenkrant van de gemeente. Deze krant geeft een overzicht van verschillende gemeentelijke plannen die met hulp van inwoners tot stand komen. Alle huishoudens in de gemeente ontvangen deze week een exemplaar van de krant.