Ingezonden persbericht


|Persbericht                                                               |
|Utrecht, 19 april 2010                                                    |
DTZ Zadelhoff opnieuw de grootste in kantoren, bedrijfsruimte en winkels Vastgoedadviseur versterkt marktleiderspositie op gebruikersmarkten

DTZ Zadelhoff is net als voorgaande jaren opnieuw de grootste vastgoedadviseur in de categorieën kantoorruimte, bedrijfsruimte en winkels. In de drie categorieën staat DTZ Zadelhoff bovenaan met twee keer zoveel vierkante meters dan de concurrentie. De vastgoedadviseur laat op de markt voor kantoren met 704.000 m2 aan transacties de concurrentie ver achter zich. DTZ Zadelhoff is daarnaast, mede door de internationale samenwerking op het gebied van Logistics, op de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt met grote afstand nummer 1. Tevens is het bedrijf de grootste op de winkelmarkt, met een hele sterke beheerspositie (meer dan 40 winkelcentra in beheer). Dit blijkt uit de Top-101 makelaars van magazine PropertyNL, die vrijdag 16 april verscheen.

DTZ Zadelhoff neemt een prominente plaats in bij de advisering over commercieel vastgoed. Niet alleen landelijk, maar ook regionaal. Zo is DTZ Zadelhoff de grootste in Amsterdam, Haaglanden, Utrecht (stad), Haarlemmermeer, Midden-Brabant, KAN-regio, Zuid-Limburg, West-Brabant, Noord-/Midden-Limburg, Twente/Achterhoek, regio Noord (Groningen, Friesland, Drenthe) en Zwolle. In de andere regio's staat DTZ Zadelhoff vrijwel overal in de top-3. Cuno van Steenhoven, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van DTZ Zadelhoff: "Wij streven overigens niet na om de grootste te zijn, maar wel de meest toonaangevende adviseur met de sterkste klantrelaties, ook op lokaal niveau."

Volgens de cijfers van PropertyNL werd in 2009 door DTZ Zadelhoff op de kantorenmarkt 704.000 m2 aan transacties gedaan. In de winkelmarkt kwam de vastgoedadviseur op een totaal van 64.750 m2. Op de bedrijfsruimtemarkt deed DTZ Zadelhoff 812.000 m2 aan transacties.