Ingezonden persbericht


Audities voor 'De Stem' gestart


* 19 April 2010 posted at 13:00pm

Wie wordt De Stem van Nederland?

Wie wordt straks de officiële navigatiestem van de gratis navigatiesoftware Ovi Kaarten en wijst Nederlandse Nokia-gebruikers de weg? Dat gaat Nokia de komende weken bepalen met landelijke audities onder slogan 'Wie wordt De Stem van Nederland?'. Indien je denkt dat jij De Stem van Nederland hebt, dan kun je rechtstreeks auditie doen op www.nokia.nl/destem. Hier zijn alle inzendingen van overige kandidaten te vinden en meer informatie over de Nokia Navigation Truck. Deze mobiele-auditietruck toert de komende weekends door Nederlandse steden, waar bezoekers live auditie kunnen doen.

Het publiek heeft een belangrijke rol: het bepaalt namelijk wie een wildcard krijgt voor de finale. Harten veroveren is daarbij het credo. Uit alle inzendingen kiest het publiek tien kandidaten. Een van hen maakt kans op een wildcard en schuift aan bij de top 3 die door de Nokia-jury worden gekozen. In totaal gaan vier kandidaten door naar de finale, die plaatsvindt op 29 mei 2010. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door een professionele jury, onder wie Bart de Bruijn, Nokia Music Manager. Daar strijden de uitverkorenen tegen elkaar en bepaalt de jury wie De Stem van Nederland wordt. De winnaar wijst daarna Nederlandse gebruikers van Ovi Kaarten de weg, zowel te voet als in de auto en mag zich de officiële Nokia-navigatiestem van Nederland noemen.

Ovi Kaarten is een veelzijdige navigatiesoftware. De oplossing is gratis op diverse Nokia-smartphones en biedt zowel auto- als wandelnavigatie met stembegeleiding. Bovendien heeft de gebruiker toegang tot gedetailleerde kaarten van meer dan 180 landen en beschikt de Nederlandse gebruiker over gratis verkeersinformatie. Ovi Kaarten bevat ook allerlei leuke en interessante bestemmingsinformatie van Lonely Planet en Michelin, en lokale informatie van bioscopen, theaters, shows, clubs, sport- en cultuurevenementen. Facebook-gebruikers kunnen eenvoudig hun locatie posten en hier een foto aan toevoegen, rechtstreeks vanuit de applicatie.

Deelnemen aan de online audities? Benieuwd of de Nokia Navigation Truck bij jou in de buurt langskomt? Alle informatie staat op www.nokia.nl/destem.