Gemeente Oirschot

Jeugdbrandweer Oirschot 3e en 4e prijs

Â

Dongen, zaterdag 10 april jl.: Gespannen gezichten. Opperste concentratie.

Â

Het juniorenteam uit Oirschot is klaar voor de oefening. De brandmelding aan het Visserspad komt binnen. "Zijn er chemische stoffen", vraagt de bevelvoerder nog en weg zijn ze met de bolderkar vol materiaal.

Â

Team Oirschot gaat vervolgens aan de slag met de waterwinning en het verkennen van de brandhaard. Niet veel later kunnen de brandweermannen in spe het gebouw met waterslang betreden. Uiteraard nemen ze alle veiligheidsvoorschriften in acht. Het feit dat de 'brandhaard' alleen bestaat uit wat lampen en een geschilderd vuurtje, doet daar niets aan af. Laag bij de grond openen ze de deur van het gebouw. De brandhaard is snel gevonden. De eerste straal water wordt erop gericht. Een deel van het team betreedt het pand nog verder en bestrijdt de brand vanaf de andere zijde. De bevelvoerder geeft het sein brandmeester en het team trekt zich weer terug.

Â

Jeugdbrandweerkorpsen uit heel Nederland zijn zaterdag naar Dongen afgereisd voor de landelijke kwalificatiewedstrijden. Maar liefst 33 teams namen deel aan de wedstrijd op industrieterrein De Wildert. Er zijn twee categorieën: junioren in de leeftijd van 12 t\m 15 jaar en aspiranten t\m 18 jaar. In de juniorenklasse behaalde Oirschot de 3e plek en in de aspirantenklasse behaalde Oirschot een verdienstelijke 4e plek.

De junioren mogen dankzij deze uitslag verder naar de halve finales op 12 juni in Sliedrecht.