Ingezonden persbericht


Persbericht Amsterdam, 19 april 2010

Jury belast met buitengewoon moeilijke taak tijdens de volgeboekte European Jazz Award 2010!

"Hoog niveau, zeer divers aanbod en buitengewoon lastig om de verschillende stijlen te vergelijken" Alsdus de jury van de European Keep an Eye Jazz award, bestaande uit o.a.: Sander Grande (Programmeur North Sea Jazz Festival-Mojo Concerts), Jules Buckley (componist, arrangeur, dirigent) Maartje den Breejen (journalist Het Parool),Francien van Tuinen (vocaliste), Martin Fondse (componist/dirigent) en voorzitter Ruud van Dijk (adj.directeur en hoofd jazz & pop opleidingen CvA).

Het had nogal wat voeten in de aarde om zaterdag 17 april alle finalisten bij elkaar te krijgen. Door de IJslandse mist kwamen de deelnemers uit Kopenhagen, na 10 uur in een geleende auto gezeten te hebben, net op tijd voor hun optreden en moest Trondheim helaas helemaal verstek laten gaan. Desalniettemin was het een memorabele avond met een volgeboekte Amsterdam Blue Note en meerdere muzikale hoogtepunten en dit alles gepresenteerd door Co de Kloet (NPS).

Actuum (Parijs) is er uiteindelijk met de prijs voor beste band en beste compositie vandoor gegaan en Deko Motion (Amsterdam) mag zich runner-up (tweede prijs) van European Jazz Award 2010 noemen. De jury noemde Actuum: origineel, zeer dynamisch en ritmisch erg aantrekkelijk. In het rapport Van Deko Motion kwamen de klanken: uitstekend samenspel, bij vlagen bruisend en hoog individueel niveau voorbij. De individuele prijzen gingen naar de drummer van Kopenhagen (Snorre Kirk) en de drummer van de Amsterdamse finalist (Kaspars Kurdeko)

De winnaars hebben uit handen van de Amsterdamse wethouder van Kunst & Cultuur Carolien Gehrels de European Keep an Eye Jazz Award 2010Ž (ontwerp Astri Blokbergen) ontvangen. Daarnaast ontving Actuum een werkbudget van 3000 euro voor de beste band en 500 euro voor de beste compositie. Een werkbudget van 1000 euro ging naar Deko Motion. De winnaars van de individuele prijzen krijgen een full scholarship voor de Keep an Eye Summer Jazz Workshop 2010.

Keep an Eye Foundation
Keeping an eye on: jonge getalenteerde kunstenaars stimuleren door ze financieel bij te staan in het realiseren van hun ideeën, het verdiepen en verbreden van hun talenten en het voor hun creëren van nieuwe kansen die anders niet mogelijk zouden zijn.



Ingezonden persbericht