Enigma Diagnostics Limited krijgt Amerikaans patent voor verbruiksmiddelen amplificatie 19/04/2010 20:51

PR Newswire

OXFORD, Engeland en SAN DIEGO, April 19, 2010 /PRNewswire/ -- Enigma Diagnostics Limited, het gedecentraliseerde en point-of-care moleculair diagnostiekbedrijf, heeft vandaag bekendgemaakt dat het U.S. Patent and Trademark Office het Amerikaanse patent nr. 7.659.096 aan Enigma heeft toegekend die het gebruik van verbruiksmiddelen van versterkers toestaat in verschillende huidige real-time en end-point PCR-instruments. De verbruiksmiddelen incorporeren een thermische geleidende laag en reageren goed in combinatie met een reactiemengsel en een blokkeringmiddel. Enigma Diagnostics Ltd is de exclusieve licentiehouder van dit patent van het UK Defence Science Technology Laboratory.

Dit is het meest recente patent dat toegevoegd werd aan Enigma's steeds groter wordende portefeuille van meer dan 300 patenten en patentaanvragen. Dit portfolio bevat, onder andere, patenten betreffende intelligente verbruiksmiddelen van monstervoorbereiding en nieuwe amplificatietechnieken voor huidige en "volgende generatie" moleculair diagnostische systemen en apparaten voor monstervoorbereiding. Enigma blijft haar internationale licentieprogramma en bekendheid van haar breed toepasbare en belangrijke IP-portfolio waar dit Amerikaanse patent nu is bijgevoegd uitbreiden.

Over Enigma Diagnostics Limited
Enigma Diagnostics Limited specialiseert zich in de ontwikkeling van snelle moleculaire diagnostische instrumentplatformen van de volgende generatie voor gedecentraliseerde en point-of-care omgevingen.

De innoverende technologie van Enigma combineert de snelheid en de gevoeligheid van de real-time polymerase-kettingreactie met de eenvoud die nodig is voor gedecentraliseerd en point-of-care onderzoek waardoor het uit een onbewerkt monster in minder dan een uur tijd resultaten haalt. Het bedrijf richt zich op een aantal markten van meerdere miljarden pond waaronder vooral de klinische en de hoogwaardige toegepaste markt. De commercialiseringstrategie van Enigma bestaat erin de inkomsten te maximaliseren via een voortdurende stroom van marktleidende, snelle diagnostische point-of-care instrument- en onderzoeksplatformen, die gebaseerd zijn op unieke technologieën en ondersteund worden door haar brede intellectueel eigendomsportefeuille. Enigma zal samenwerken met marktleiders daar waar globale penetratie van markten vereist is en zal waar nodig regionale partners contracteren en binnen het bedrijf verkoops- en marketingfaciliteiten opzetten om de distributie van haar producten te beheren.

Enigma heeft een exclusieve licentie van het Defence Science Technology Laboratory voor een portefeuille van patenten die meer dan 15 jaar van door het Britse Ministerie van Defensie gefinancierd onderzoek vertegenwoordigt. Het bedrijf heeft ook licenties van Applied Biosystems en Celera Diagnostics voor de commercialisering van instrumenten voor real-time
polymerase-kettingreactie, en van Roche Molecular Systems voor de uitoefening van chemie op het vlak van de HybProbe real-time polymerase-kettingreactie voor menselijke en veterinaire in-vitrodiagnostiek. De activiteiten uitgevoerd door Enigma's onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling hebben een portefeuille gegenereerd van wereldwijde patentfamilies die toegewijd zijn aan real-time polymerase-kettingreactie en bredere moleculaire technologieën. Vele van deze patenten zijn toegekend in verschillende aan belangrijke commerciële gebieden waaronder de Verenigde Staten, de Europese Unie en Japan met nog meer aanvragen en toekenningen in een aantal andere sleutelgebieden.

Ga voor meer informatie naar http://www.enigmadiagnostics.com.

Contacten

Contact Verenigd Koninkrijk
Enigma Diagnostics
Deborah Cordingley
deborah.cordingley@enigmadiagnostics.com
+44-1980-590131

Contact Verenigde Staten:
Tiberend Strategic Advisors, Inc.

+1-212-827-0020
Tamara Bright
tbright@tiberendstrategicadvisors.com

Verenigd Koninkrijk Deborah Cordingley, Enigma Diagnostics, +44-1980-590131, deborah.cordingley@enigmadiagnostics.com; Contact Vernigde Staten: Tamara Bright, Tiberend Strategic Advisors, Inc., +1-212-827-0020, tbright@tiberendstrategicadvisors.com






-