Deelgemeente Oud-West Amsterdam


tramremise

---

Hannie Dankbaarpassage in tramremise

12 april 2010

Er komt definitief een Hannie Dankbaarpassage in de tramremise. De komende jaren zal de passage lopen van de Ten Katestraat, ter hoogte van de huisnummers 67 tot en met 73, onder de Ten Katepoort door, tot aan de tramremise. Na de herontwikkeling van de tramremise zal de passage uiteindelijk gaan lopen van de Ten Katestraat tot aan de Bilderdijkkade. Op 20 april wordt het naambord onthuld.

Yvonne Lammers, portefeuillehouder Openbare Ruimte: "Dit is een prachtig eerbetoon.Hannie Dankbaar was de eerste stadsdeelvoorzitter van Oud-West en zij heeft die functie 12 jaar uitgeoefend. Zij werd zeer gewaardeerd en heeft veel bereikt voor het stadsdeel."

Vier nieuwe openbare gebieden

In het Hallengebied moeten vier nieuwe openbare gebieden worden voorzien van een naam. Eén naam is nu bekend. Over de overige drie straatnamen zal het Dagelijks Bestuur van Oud-West geen besluit meer nemen. Dit zal worden overgelaten aan het nieuwe stadsdeel West. De diverse suggesties van bewoners en raadsleden worden opgenomen in een overdrachtsdossier voor het nieuwe stadsdeel.

Breed sociaal loket

De Hannie Dankbaarpassage loopt langs het breed sociaal loket. Vanaf 17 mei kunnen bewoners hier terecht voor informatie en advies over alle mogelijke vormen van hulp en ondersteuning. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, zorg financiën of persoonlijke problemen. Het loket krijgt ook een algemene service- en informatiefunctie. Voor paspoorten en rijbewijzen kunnen bewoners van Oud-West vanaf mei terecht in het huidige kantoor van stadsdeel De Baarsjes, gelegen aan de Baarsjesweg op de grens met Oud-West.

---