Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 13 april 2010

Politieke kopstukken in debat met studenten

UvA en HvA organiseren interactief verkiezingsevenement

Gepubliceerd op 13 april 2010
Verkiezingen Tweede Kamer UvA HvA

In opmars naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseren de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) op
dinsdagavond 20 april een interactief verkiezingsevenement. Politieke kopstukken, onder wie Fred Teeven, Rita Verdonk en Jan Kees de Jager, gaan met elkaar in debat en beantwoorden vragen die studenten uit de zaal per sms kunnen stellen.

De avond start een bespreking van de huidige stand van politiek Nederland door prof. dr. Claes de Vreese, hoogleraar Politieke communicatie aan de UvA, en prof. dr. Meindert Fennema, hoogleraar Politieke theorie van etnische verhoudingen aan de UvA. Vervolgens laat Maurice de Hond zijn laatste opiniepeiling zien. Ook Frits Bolkestein geeft, in een interview met Folia-hoofdredacteur Jim Jansen, zijn visie op het huidige politieke klimaat in Nederland.

Bij het verkiezingsdebat zijn bijna alle grote landelijke partijen vertegenwoordigd. De deelnemende politici zijn: Rita Verdonk (TON), Marianne Thieme (PvdD), Fred Teeven (VVD), Jasper van Dijk (SP), Mei Li Vos (PvdA), Tofik Dibi (GL), Ed Anker (CU), Jan Kees de Jager (CDA) en Boris van der Ham (D66). Zij gaan tijdens het debat in op vragen en stellingen die de aanwezige studenten per sms naar het podium sturen.

Rondetafelgesprek

Na het verkiezingsdebat is er een rondetafelgesprek, waarbij onder anderen Eddy Terstall (filmregisseur, o.a. van de film Vox populi), Wijnand Duyvendak (oud-Tweede Kamerlid GroenLinks) en UvA-hoogleraren De Vreese en Fennema aanschuiven. Jort Kelder leidt het verkiezingsdebat en het rondetafelgesprek. De studenten in de zaal kunnen gedurende de hele avond per sms, mobiel internet en Twitter reageren op datgene wat op het podium gaande is. Zo kunnen zij niet alleen vragen stellen en stellingen aanleveren, maar kunnen de studenten ook hun mening geven en aan het eind van de bijeenkomst stemmen op hun `debatwinnaar'.

De avond wordt afgesloten met een evaluerend optreden door cabaretier Jan Jaap van der Wal. DJ Joshua Walter (bekend van o.a. Jimmy Woo, Hotel Arena, Mysteryland) zorgt de hele avond voor muziek.

Tijd, locatie en deelname

Het verkiezingsevenement vindt plaats op dinsdag 20 april, van 19.45 tot 23.00 uur, in gebouw Leeuwenburg (HvA), Weesperzijde 190, Amsterdam.

Het maximaal aantal deelnemers is inmiddels bereikt (er zijn ruim 800 aanmeldingen binnen gekomen). Aanmelden is dus helaas niet meer mogelijk. Het verkiezingsevenement zal te volgen zijn door middel van een livestream op www.verkiezingentweedekamer.nl.

Zie voor meer informatie onderstaande verwijzing of volg op Twitter Verk2eKamer.

Verwijzingen

www.verkiezingentweedekamer.nl