Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Informatie-avond reconstructie provinciale weg N292 in de kom van Stramproy
De Provincie Limburg start in september 2010 met de reconstructie van de provinciale weg N292 in de bebouwde kom van Stramproy. Om de plannen toe te lichten organiseert de Provincie Limburg in samenwerking met de gemeente Weert een informatieavond op dinsdag 20 april aanstaande in het Gemeenschapshuis de Zaal te Stramproy.

Tijdens deze avond, die start om 20.00 uur, wordt er uitleg gegeven over het definitieve plan (inzage in de plannen kan vanaf 19.30 uur) en krijgen bezoekers de gelegenheid vragen te stellen. Verder zal er uitleg worden gegeven over het verdere proces om te komen tot uitvoering.

De doelstelling van dit project is de verkeersveiligheid en
-leefbaarheid verbeteren. Ook het verbeteren van een veilige oversteek is een aandachtspunt. Om dit te bereiken wordt de overgang van het snelheidsregime van 80 km/h naar 50 km/h door de Provincie benadrukt door zowel bij de noordelijke als de zuidelijke komingang een snelheidsremmer aan te leggen die wordt gecombineerd met een oversteekplaats voor (brom)fietsverkeer. Ook staat er een rotonde gepland bij de aansluiting N292/Bergerothweg/Wilhelminastraat. Verder worden nog voetgangersoversteekplaatsen aangelegd nabij de Kroonstraat en de Prinses Beatrixstraat/Walestraat. Tevens worden de aansluitingen op de gemeentelijke wegen ingericht als een inritconstructie.

14-4-2010 10:16