Ambtenaren gemeente Nijmegen onderbreken het werk voor vier uur

16/04/2010 14:28

ABVAKABO FNV

Wat? Ambtenaren gemeente Nijmegen onderbreken het werk voor vier uur

Wanneer? Dinsdag 20 april van 13.00 uur tot 17.00 uur

Waar? Stadhuis Nijmegen, Korte Nieuwstraat 6, 6511 PP Nijmegen. Om 13.00 uur verzamelen de ambtenaren zich in de centrale hal van het stadhuis om zich in te schrijven als staker. Met muziek, cabaret en sprekers als landelijk cao-onderhandelaar Ruud Kuin (Abvakabo FNV) en Juan Schot (CNV Publieke Zaak) wordt daarna aandacht gevraagd voor het cao-conflict bij de gemeenten. Rond 14.30 uur vertrekken de ambtenaren richting huis.

Ambtenaren Nijmegen luiden nieuwe actiefase in

De ambtenaren van de gemeente Nijmegen houden dinsdag 20 april een werkonderbreking van vier uur. De ambtenaren op het stadhuis, maar ook de toezichtsdiensten en de brandweer voeren actie voor een betere cao. De Nijmeegse ambtenaren zijn daarmee de eerste ambtenaren die hun acties hebben opgeschaald.

De opschaling is noodzakelijk, omdat de gemeentelijke werkgevers vooralsnog geen millimeter bewegen in het cao-conflict. Ze houden vast aan de nullijn, terwijl de ambtenaren -conform het Sociaal Akkoord uit maart 2009- koopkrachtbehoud en werkzekerheid eisen.

De opstelling van de werkgevers heeft als gevolg dat de gemeenteambtenaren al meer dan tien maanden geen cao hebben. Vanaf begin februari zijn daarom in estafettevorm door heel Nederland meer dan zestig acties georganiseerd. Er zijn korte werkonderbrekingen gehouden, petities aangeboden en reinigingdiensten legden het werk een dag neer.

Maar ondanks veel steunbetuigingen van werkgevers en een ultieme reddingspoging van de bonden op 8 maart, was een opschaling van de acties nodig. Begin april kondigden de bonden daarom een nieuwe actiefase aan. Een fase waarin de werkonderbrekingen van twee naar vier uur gaan. Daarnaast gaan een aantal reinigingsdiensten in het land plat. Geen 24 uur zoals eerder in Amsterdam en Utrecht, maar een week. Verder worden parkeerwachters in diverse gemeenten in het land opgeroepen om het werk neer te leggen. Boetes worden tijdens die werkonderbreking niet uitgeschreven. Een publieksvriendelijke actie die de gemeenten in de portemonnee treft.





http://www.caolagereoverheden.nl