Technische Universiteit Delft

Delftse technostarters geven impuls aan kenniseconomie

YES!Delft, de ondernemersbroedplaats van de TU Delft, is vijf jaar geleden opgericht en heeft sindsdien 72 bedrijven voortgebracht. Tachtig procent van die bedrijven hebben samen ongeveer 400 directe en 900 indirecte banen opgeleverd. Gezamenlijk zijn ze goed voor een verkoopomzet van 13 miljoen euro en hebben ze ruim 28 miljoen euro geïnvesteerd vermogen ontvangen via onder andere investeerders, subsidies en prijzengeld.

Kansrijk

Marco Waas, initiator en bestuurslid van de Delftse incubator, is trots op wat er de afgelopen vijf jaar is bereikt. "Ruim honderd nieuwe bedrijven kloppen jaarlijks aan bij YES!Delft. Na een strenge selectie worden er slechts twaalf tot vijftien toegelaten. Onze technostarters ontwikkelen technologieën die kansrijk zijn, die daadwerkelijk producten opleveren en ook banen genereren." Hans Huygens, directeur YES!Delft, geeft aan dat de meeste technostarters geen hinder ondervinden van de wereldwijde economische malaise. "In 2009 hebben externe partijen ruim 10,5 miljoen euro geïnvesteerd in onze bedrijven."

Lian Merkx, voorzitter van het YES!Delft-bestuur: "Ik ben ontzettend trots op de resultaten die we de afgelopen jaren hebben geboekt. YES!Delft staat voor mij voor inspiratie en vernieuwing. Hier worden dingen bedacht waarvan je niet verwacht dat dát ook zou kunnen. Jonge mensen/ studenten met goede ideeën krijgen hier de kans om die te realiseren. De huidige ondernemers van YES!Delft zijn inspirerende voorbeelden voor jonge mensen die zelf ook willen gaan ondernemen."

Network event

Op dinsdag 20 april geeft Marco Waas tijdens het Network Event van YES!Delft een toelichting op deze resultaten, en zullen alle technostarters zich tijdens een speciale markt presenteren. Jan Kees de Jager, minister van Financiën, zal zijn visie op ondernemen in Nederland delen met de aanwezige ondernemers, investeerders, coaches, dienstverleners en ambitieuze topstudenten. Het programma voor het Network Event ziet er als volgt uit:

15.30 uur Inloop

16.00 uur Introductie door de middagvoorzitter Jan Douwe Kroeske

16.05 uur Opening Network Event 2010 door Marco Waas

16.15 uur In the Spotlight:

Technostarter IcySolutions: ijsbaden voor sporters

Technostarter DeltaSync: bouwen op water

16.35 uur De 'Succestegels' door Jan Reus (Rabobank Zuid-Holland Midden)

16.45 uur Uitreiking technostarter magazine

door Dirk Jan van den Berg, voorzitter College van Bestuur TU Delft

16.50 uur Over ondernemen in Nederland

door Jan Kees de Jager, minister van Financiën

17.05 uur In the Spotlight:

Technostarter Inbox2: lancering Inbox2 Premium

Technostarter Ephicas: lancering van de 'SideWings'

17.30 uur Afsluiting programma en opening Ondernemersstraat

19.30 uur Einde Network Event 2010

Meer informatie

Het Network Event vindt op dinsdag 20 april plaats bij Lijm en Cultuur aan de Rotterdamseweg 270 in Delft. Zie www.yesdelft.nl voor meer informatie en wijze van aanmelden.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met:

Resultaten YES!Delft:

Lesley Fockema Andreae, manager Incubation Centre YES!Delft

lesley@yesdelft.nl, +31 15 278 2816

Network Event:



Technische Universiteit Delft