Gemeente Schouwen-Duiveland


gemeentearchief

Taart voor vrijwilligers van het gemeentearchief

Publicatiedatum: 19 april 2010 Datum laatst gewijzigd: 19 april 2010

16 april 2010

Woordvoerder

H. Uil, gemeentearchivaris, tel 0111 452 317

I. van den Broek, tel. 0111 452 314

Dinsdag 20 april is er taart voor de vrijwilligers van het gemeentearchief Schouwen-Duiveland die een bijdrage hebben geleverd aan het beschikbaar stellen van de doop-, trouw- en begraafboeken (van voor 1811) op www.schouwen-duiveland.nl. Het aansnijden van de taart gebeurt om 15.00 uur door burgemeester G.C. G. M. Rabelink onder toeziend oog van de vrijwilligers en de medewerkers van het gemeentearchief

Sinds enkele jaren is het gemeentearchief Schouwen-Duiveland bezig om via www.Schouwen-duiveland.nl informatie uit de archieven toegankelijk te maken. Dat is mogelijk dankzij de medewerking van de vele vrijwilligers van het gemeentearchief. Op dit moment is een weer een project voltooid: het digitaal toegankelijk maken van alle doop-, trouw- en begraafboeken van voor 1811. Deze bronnen zijn vooral voor stamboomonderzoek van groot belang. In 1811 werd de burgerlijke stand ingevoerd. Voor de jaren vormen deze boeken de belangrijkste bron voor het achterhalen van voorouders. Niet alleen worden de gegevens uit deze registers gepresenteerd, ook de boeken zelf zijn via de website in te zien. Binnenkort zijn deze allemaal via de gemeentelijke website in te zien.

De tweede belangrijke mijlpaal is het presenteren van 241 inventarissen van de archieven en verzamelingen van het gemeentearchief op de website. Tot nu toe was alleen na te gaan welke archieven aanwezig zijn. Dankzij deze uitbreiding is het nu ook mogelijk om na te gaan welke stukken daarin beschikbaar zijn. Het uiteindelijke doel is om alle (meer dan 600) inventarissen op die wijze te presenteren.

Ondertussen gaan ook de lopende projecten door. Zo is via www.schouwen-duiveland.nl een groot deel van de foto's en de catalogus van de bibliotheek in te zien. Via de website kunnen ook de Zierikzeesche Nieuwsbode en de Zierikzeesche Courant worden bekeken.

Veel van deze zaken zijn verwezenlijkt dankzij de hulp van de dertig vrijwilligers van het gemeentearchief.


1 /1