Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 20-04-2010

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Briljantlaan vond maandagmiddag een aanrijding tussen een vrachtwagen en een kindje op een fiets plaats. Het kind raakte gewond en moest naar het ziekenhuis.

Rond 13.40 uur reed een 8-jarig meisje uit Utrecht samen met een oppas over de Briljantlaan vanuit de richting van de Baden Powellweg. Ter hoogte van de kruising Briljantlaan met de Diamantweg sloeg het kind rechtsaf. Een 24-jarige vrachtwagenchauffeur reed op dat moment met zijn combinatie over de Briljantlaan en sloeg eveneens, ter hoogte van de Diamantlaan, rechtsaf.

Hierbij zag de chauffeur het meisje op haar fiets over het hoofd. Het kind kwam onder de vrachtwagen terecht en raakte gewond. Zij werd met onbekend letsel naar het UMC in Utrecht overgebracht. De fiets raakte totaal vernield. De verkeerspolitie heeft de aanrijding in onderzoek.

Beroving

UTRECHT Maandagmiddag vond in de tram naar Utrecht een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Omstreeks 13.50 uur zagen getuigen in de tram een jongen ter hoogte van het 24 Oktoberplein uit de tram springen en wegrennen. Achter de jongen rende een vrouw luidt schreeuwend aan. Uit de verklaring van de vrouw (gegevens nog onbekend) bleek dat de jongen haar beroofd had van haar portemonnee. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving.

Het signalement van de verdachte luidt, getinte huidskleur, 1.70 mtr. lang en langdonker haar Hij droeg een donkere jas en had een klein tasje bij zich. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.