Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 20-04-2010

Gewelddadige beroving in Bureau Hengeveld

(Zie persberichten Rijn & Venen d.d. 24 maart 2010: Vrouw beroofd)

HARMELEN In Bureau Hengeveld wordt in de uitzending van woensdag 21 april onder andere aandacht besteed aan een gewelddadige beroving van een vrouw.

Een 68-jarige vrouw uit Harmelen pinde op dinsdagavond 23 maart rond 20.30 uur bij een geldautomaat aan de Kloosterweg. Plotseling werd zij vastgepakt en er ontstond een schermutseling tussen haar en twee verdachten. Daarbij loopt het slachtoffer een steekwond in haar been op. Daarna gingen de verdachten er in de richting van de Kerkstraat vandoor. De verdachten zijn twee mannen of een man en een vrouw. Aanvankelijk dacht het slachtoffer dat de verdachten haar bankpas en geld hadden gestolen, maar later bleken die door de geldautomaat te zijn ingeslikt.

In de uitzending van Bureau Hengeveld (woensdag 21 april live om 13.30 uur en elk uur herhaling tot de volgende ochtend 07.00 uur, dus om 14.30 uur, 15.30 uur enz.) worden beelden getoond van de poging beroving bij de geldautomaat.

Babbeltruc en insluiping

MONTFOORT Zaterdag 17 april is een oudere vrouw slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Rond 21.30 uur stonden twee vrouwen voor een woning aan de Boslaan. De bewoonster deed open en vervolgens liepen de vrouwen mee de woning binnen. De vrouwen hielden de bewoonster aan de praat en waarschijnlijk heeft een derde persoon kans gezien goederen uit de woning te stelen.

Dezelfde avond is er ook op de Boslaan een insluiping geweest in een woning waarvan de bewoners niet thuis waren. Ook hier zijn goederen weggenomen.

De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen die op de Boslaan of in de omgeving verdachte personen of voertuigen hebben gezien. Heeft u informatie, neem dan contact op met het wijkteam Oudewater/Montfoort via 0900-8844.

Toezicht kermis

MAARSSEN De politie heeft van woensdag 15 tot en met zondag 18 april toezicht gehouden op de kermis op het terrein van de Maarsseveense Plassen. Surveillerende agenten zagen op vrijdag 16 april een groepje jongeren rondhangen bij geparkeerde scooters. Eén van hen draaide op dat moment de spiegels van de scooter los en ging er vervolgens samen met een 17-jarige jongen vandoor. Beiden zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 16-jarige jongen bekende de diefstal en deed afstand van de spiegels. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist gaat ervandoor

MIJDRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag na een achtervolging een automobilist aangehouden voor onder andere gevaarlijk rijgedrag en het rijden onder invloed. Twee agenten liepen lichte verwondingen op.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen agenten rond 00.45 uur op het Oortjespad in Wilnis dat een auto uit de sloot werd getakeld door een pick-up truck. De bestuurder van de pick-up truck verklaarde dat hij langs het voertuig was gereden en dat hij twee mannen de helpende hand had geboden om de auto weer de weg op te krijgen. Agenten vermoedden dat het tweetal onder invloed van alcohol een ongeval hadden gehad en hierbij in de sloot waren terechtgekomen. Een blaastest wees uit dat beiden onder invloed van alcohol waren. Toen agenten de mannen hiermee wilden confronteren, ging één van hen, een 22-jarige man uit Mijdrecht, er plotseling vandoor met de auto. Eén van de agenten moest hierbij opzij springen om de wegrijdende auto te ontwijken.

Na een achtervolging waarbij meerdere politieautos werden ingezet, is de automobilist op de Koningspil in Mijdrecht aangehouden. Omdat de man verzet pleegde is gepast geweld gebruikt om hem onder controle te krijgen. De Mijdrechter is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Twee agenten zijn bij de aanhouding lichtgewond geraakt.

Wielrenner gewond

VINKEVEEN Een fietser raakte op maandag 19 april gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 14.15 uur reed een 39-jarige automobilist uit Vinkeveen over de Herenweg, komende uit de richting van de Baambrugse Zuwe. Een 32-jarige wielrenner uit Amsterdam verleende geen voorrang aan de Vinkevener en reed vanaf het fietspad de rijbaan op, met een aanrijding tot gevolg. De Amsterdammer is per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht.