Gemeente Asten bezwaarschriften 2009

Jaarverslag commissie bezwaarschriften 2009

De commissie van advies voor de bezwaarschriften Asten en Someren heeft haar jaarverslag 2009 aangeboden aan het gemeentebestuur.

In het jaarverslag geeft de commissie inzicht in het aantal behandelde bezwaarschriften en de wijze van afhandeling in het afgelopen jaar. Daarnaast heeft het jaarverslag tot doel om inzicht te geven in de besluitvorming: wat kan de organisatie leren van de ingediende bezwaarschriften?

De commissie

De gemeenten Asten en Someren hebben een gezamenlijke commissie van advies voor de bezwaarschriften. Het jaarverslag heeft dan ook betrekking op de ingediende bezwaarschriften in Asten én in Someren.

De cijfers

In 2009 zijn er in totaal 139 bezwaarschriften ingediend. Daarbij is het opvallend dat in Asten meer bezwaarschriften binnenkwamen dan in Someren. Ongeveer een derde van de bezwaarschriften werd ingetrokken. Verder blijkt uit het jaarverslag dat er in 2009 bijna altijd op tijd werd beslist op bezwaarschriften. Meestal kwam er binnen de wettelijke termijnen een beslissing en wanneer dat niet mogelijk was, nam de gemeente hierover tijdig contact op met betrokkenen.

Meer weten

Wilt u graag meer weten? Bekijk het volledige jaarverslag 2009 van de commissie van advies voor de bezwaarschriften.