Senternovem

20-04-2010 |

Energiesubsidiewijzer: dé wegwijzer naar energiebesparing

Energiebesparing in huis loont. Het zorgt voor een lagere energienota, meer comfort én een beter klimaat. Voor het nemen van energiebesparende maatregelen in woningen bestaan verschillende regelingen. Voor woningeigenaren is het niet altijd duidelijk welke subsidies en regelingen er zijn en of zij ervoor in aanmerking komen. De Energiesubsidiewijzer brengt daar verandering in. In één oogopslag is duidelijk welke subsidies er zijn voor woningeigenaren.

Voor wie?
De Energiesubsidiewijzer is door iedereen gratis te gebruiken en is vooral bedoeld voor:

* Woningeigenaren - zij kunnen in één oogopslag zien voor welke subsidie of regeling zij in aanmerking komen.
* Professionele partijen in de bouw, zoals adviseurs, aannemers, installateurs en makelaars - zij kunnen hun klanten met de Energiesubsidiewijzer informeren over de financiële mogelijkheden bij investeringen in energiebesparende maatregelen.
* Gemeenten en provincies - zij kunnen met de Energiesbusidiewijzer woningeigenaren informeren over subsidiemogelijkheden. Én zij kunnen er zelf subsidies en regelingen aanmelden.
* Woningcorporaties en Verenigingen van Eigenaren - zij kunnen hun huurders / leden met de Energiesubsidiewijzer informeren over de financiële mogelijkheden bij investeringen in energiebesparende maatregelen.

Veel voordelen

* De Energiesubsidiewijzer biedt begrijpelijke informatie over subsidies en regelingen waar woningeigenaren snel en eenvoudig over kan beschikken.

* De Energiesubsidiewijzer biedt één duidelijk overzicht van regelingen op lokaal, regionaal, provinciaal en nationaal niveau.
* De Energiesubsidiewijzer wordt voortdurend bijgehouden en is daarmee actueel, compleet én overzichtelijk.
* Als professional kunt u direct doorverwijzen naar de Energiesubsidiewijzer. Hierdoor kunnen woningeigenaren direct hun financiële mogelijkheden zien.

Waar?
De energiesubsidiewijzer is te vinden via www.energiesubsidiewijzer.nl Deze tool is ontwikkeld door Agentschap NL voor het nationale besparingsprogramma Meer met Minder.

Handig: de Energiesubsidiewijzer voor u
De Energiesubsidiewijzer wordt maandelijks ruim 30.000 keer geraadpleegd. Wilt u de Energiesubsidiewijzer actief onder de aandacht brengen via uw website? Dat kan op verschillende manieren:
* Op uw eigen site in eigen look en feel. Voordeel is dat het instrument past op uw eigen site en dat wij zorgen voor het actueel houden ervan. U krijgt hiervoor een gebruikersovereenkomst van ons.
En / of:

* Met een banner op uw website.
Op Promotiemiddelen Energiesubsidiewijzer staat een banner die u kunt opnemen op uw site. U verwijst bezoekers van uw site direct door naar de online tool. Er zijn banners in verschillende formaten beschikbaar.

Een combinatie is ook mogelijk: als brancheorganisatie kunt u de Energiesubsidiewijzer in eigen look en feel op uw site plaatsen en uw achterban de mogelijkheid geven om een banner met een verwijzing naar uw site te gebruiken.

Op Promotiemiddelen Energiesubsidiewijzer vindt u naast banners in verschillende formaten ook teksten die u in uw eigen informatievoorziening kunt inzetten. Deze zijn vrij te gebruiken in uw eigen huisstijl met bronvermelding Agentschap NL.

Meer weten?
Heeft u vragen of wilt u de Energiesubsidiewijzer inzetten in uw eigen site? Ga naar www.energiesubsidiewijzer.nl. Of mail naar het team van de Energiesubsidiewijzer via energiesubsidiewijzer@agentschapnl.nl Voor meer informatie over energiebesparing in woningen en uw rol als professional: www.agentschapnl.nl/woningbouw
Wijzigingsdatum |

20-04-2010