Politie Gelderland-Midden

Verkeerscontrole tijdens "Boerenmaandag"

Publicatiedatum: 20-4-2010 10:30:23

NIJKERK- Het verkeershandhavingsteam heeft maandagavond 19 april een verkeerscontrole gehouden op meerdere locaties in Nijkerk. Hierbij werd er ook gecontroleerd op het gebruik van alchol.

Er werd tussen zes en acht uur gecontroleerd op de Callenbachstraat. Er werden 798 passanten gecontroleerd op het gebruik van alcohol waarvan twee bestuurders te veel alcohol hadden gedronken. Een 42-jarige Nijkerkse automobilist zou hebben gereden met een promillage van 0,97 en uit onderzoek bleek dat een 50-jarige automobilist uit Nijkerk met een promillage van 1.07 achter het stuur had gezeten. Tegen beiden mannen is een proces-verbaal opgemaakt. Ook werden er twee boetes uitgeschreven voor geen goedgekeurde toeter aan een bromfiets, overschrijding van de constructiesnelheid van een brommer met 68 km/u en eenmaal een rijverbod voor een automobilist die hasj zou hebben gerookt. Op de Vetkamp werden er tussen half negen en elf uur 536 passanten gecontroleerd. Een 42-jarige Nijkerkse automobilist werd rond tien voor tien gecontroleerd op alcohol. Uit onderzoek bleek de man te hebben gereden terwijl zijn rijbewijs eerder was ingenomen. Ook bleek hij als beginnende bestuurder met een promillage van 0.36 te hebben gereden. Er is een proces-verbaal opgemaakt tegen de Nijkerker. Er werden ook twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en het niet dragen van de autogordel. Er werd tussen elf uur en half een gecontroleerd op de Amersfoortseweg waar 100 passanten werden gecontroleerd. Hier kreeg een beginnende bestuurder een proces-verbaal vanwege het rijden met een promillage van 0.68.
(042981)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nijkerker aangehouden wegens mishandeling vriendin
Publicatiedatum: 20-4-2010 10:29:07

NIJKERK- De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 20 april een 28-jarige man uit die plaats aangehouden. Agenten waren kort daarvoor getuige van de mishandeling van zijn 23-jarige vriendin op de Singel.

De agenten waren bezig met surveillancedienst vanwege "Boerenmaandag" toen ze even na twaalf uur de Nijkerker zagen lopen met zijn vriendin over de Singel. De agenten zagen dat er tussen de man en vrouw een conflict gaande was waarbij de Nijkerker zijn vriendin aan haar haren meetrok. De agenten hielden de man aan waarbij hij zich verzette. Nadat de Nijkerker onder controle was gebracht werd hij overgebracht naar het politiebureau. De Nijkerkse heeft aangifte gedaan van de mishandeling.
(042980)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageningse (16) aangehouden na bedreiging met een mes
Publicatiedatum: 20-4-2010 10:28:15

WAGENINGEN- Een 16-jarig meisje uit Wageningen is maandagmiddag 19 april door de politie aangehouden bij haar school. Ze zou kort daarvoor een 16-jarige Wageningse op het schoolplein hebben bedreigd met een mes.

Een docent meldde even over twaalf uur dat ze een mes hadden afgenomen van een leerling van school. De gewaarschuwde agenten troffen de Wageningse en de docent aan bij de school. De Wageningse zou bij een ruzie met haar plaatsgenoot haar hebben bedreigd met een mes. Het slachtoffer wilde hiervan aangifte doen. Het meisje werd door de agenten aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek. Het mes is in beslag genomen en uit onderzoek bleek dat de Wageningse meerdere wapens in haar tas had zitten. Alle wapens zijn in beslag genomen.
(042716)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---