Nederlandse Kano Bond


20 april 2010

Bas Wesselink nieuwe Nederlandse kampioen Slalom

Zaterdag 17 april jl. zijn op de wereldniveau-wildwaterbaan van Dutch Water Dreams in Zoetermeer de 44e Nederlandse Kampioenschappen kanoslalom gevaren.
Na vijf jaren hegemonie van Olympisch finalist in Peking Robert Bouten heeft Bas Wesselink de nationale kanoslalom titel 2010 opgeëist. Wesselink uit Bergen op Zoom had met twee foutloze runs een nipte 0¸3 seconden voorsprong op Bouten uit Zoetermeer. De bronzen medaille was voor Jasper Fonteijn uit Waalre.
Bij de Heren Junioren ging goud naar het beloftevolle talent Maarten Hermans uit Waalre. De zilveren medaille was voor Marnick van Veghel uit Oss en het brons voor Lars Dijkema uit Helmond. Michelle Keeris uit Waalre is eerste geworden in de categorie Kajak Dames¸ voor Claudia Leenders en Dian Derks¸ beiden uit Helmond. Bij de Kajak Masters was het goud voor routinier Maarten Holdrinet uit Nijmegen met verrassend zilver voor freestyle-kanoër René Boom uit Sittard. Nationaal kampioen vorig jaar Aschwin Zax heeft de bronzen masters-medaille gewonnen.

De zonovergoten Nederlandse Kampioenschappen kanoslalom waren een onderdeel van het 2e Kajakfestival bij Dutch Water Dreams¸ met naast kanoslalom¸ ook de kanodisciplines freestyle¸ afvaart en boaterX.

Bas Wesselink in actie
Uitslagen NK slalom

NKB Bondsbureau
Postbus 2656
3430 GB Nieuwegein
030 7513750 / info@nkb.nl
Copyright