Politie Groningen

Dinsdag 20 april 2010

Provincie Groningen, 20-04-2010

Slingerende alcomobilist aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft maandagochtend een 63-jarige man uit Glimmen aangehouden voor rijden onder invloed. Getuigen zagen de man op de Friesestraatweg slingerend en langzaam in zijn auto rijden. Gealarmeerde agenten gaven de man een stopteken en zij controleerden hem. Een blaastest wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en op het politiebureau werd vastgesteld dat de Glimmenaar ruim 1,0 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer aangehouden voor heling

GRONINGEN De politie heeft maandagavond op het Stationsplein in Groningen een 28-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Stadjer op een fiets rijden, terwijl het originele slot ontbrak. Daarnaast zagen de dienders dat er beschadigingen op de plek waar het slot had gezeten, zicht baar was. Bij navraag bleek dat de fiets niet als gestolen gesignaleerd stond. Navraag bij de dealer van de fiets wees uit dat het voertuig in 2004 aan 38-jarige man uit Groningen was verkocht. De eigenaar verklaarde dat zijn fiets mei 2009 was gestolen. Hij had geen aangifte gedaan. Hierop werd de verdachte aangehouden. De eigenaar heeft alsnog aangifte gedaan. De 28-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Hij bekende de fiets via marktplaats op straat van een onbekende te hebben gekocht. De verdachte deed afstand van de fiets. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na bedreiging en vernieling

FINSTERWOLDE Een 24-jarige vrouw uit Beerta heeft maandagmiddag aangifte gedaan van bedreiging. De vrouw had volgens eigen zeggen ruzie gekregen met een 30-jarige man uit Finsterwolde over de koop van een scooter. De ruzie escaleerde waarna de man haar met een scherp voorwerp en een slagvoorwerp had bedreigd. Tevens zou de Finsterwolder ruiten van haar auto hebben ingeslagen. De verdachte werd even later in zijn woning aan de Kromme Elleboog in Finsterwolde gewond aangetroffen. Hij werd met letsel aan een been naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte wordt na medische behandeling gehoord over het geweldsincident.

Man overvallen in woning

GRONINGEN 54-jarige man uit Groningen is maandagavond in zijn woning aan de Boelemaheerd in Groningen overvallen. Een onbekende man had bij zijn woning aangebeld met de vraag of hij even mocht bellen. De Stadjer opende de voordeur, waarna hij door de man geduwd werd. Hij kwam door de duw op de trap ten val. De man ging vervolgens met een andere man de woning van het slachtoffer binnen. Een derde man stond vlak bij de voordeur. Even later kwam men weer naar buiten. Kort later hoorde hij de motor van een auto starten. Al snel bleek dat men de autosleutels uit zijn woning had weggenomen om vervolgens weg te rijden in zijn wagen. Het Roofcoördinatieteam stelt een onderzoek in naar de overval. De Stadjer doet aangifte. Een zoektocht naar de auto van de Stadjer bleef zonder resultaat. Wel werd het voertuig direct gesignaleerd.

Jongens aangehouden voor vuurtje stoken

VEENDAM De politie heeft maandagmiddag op de Woldlaan in Veendam drie jongens in de leeftijd van 14, 14 en 15 jaar, allen uit Veendam, aangehouden voor het stoken van een vuurtje. Surveillerende agenten werden door een getuige gewezen op een klein brandje. De dienders zagen dat een bult met bladeren en takjes in brand was gestoken. De agenten zagen het drietal vanaf de brand over een bruggetje weglopen. Zij werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het drietal werd na het afleggen van een verklaring overgedragen aan hun ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw van geld beroofd

SAPPEMEER Een 72-jarige inwoner van Sappemeer is maandagmiddag op de Arie Bosscherstraat in Groningen beroofd van haar geld. De vrouw liep met haar rollator naar de supermarkt toen zij door twee nog onbekende jongens werd aangesproken. Eén van de twee dieven riep de vrouw toe dat ze geld moest geven. Daarop griste het duo de portemonnee uit haar jaszak. Zij haalden vervolgens een klein geldbedrag uit de portemonnee. De vrouw wist haar portemonnee terug te pakken. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt inbreker aan

DELFZIJL De politie heeft maandagnacht een 31-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor een poging tot inbraak. Surveillerende agenten reageerden opeen melding van een inbraak in een woning aan de Rijksweg in Delfzijl. De dader was al weggerend. De dienders troffen in de omgeving de 31-jarige aan. De agenten kenden de verdachte als een hun bekende inbreker. Hij voldeed bovendien aan een doorgegeven signalement van de inbreker. De politie stelt een onderzoek in.