Gemeente Uithoorn

Stedenbouwkundig plan Hélène Swarthlaan akkoord

20 april 2010
De weg is vrij om de aanbestedingsprocedure in gang te zetten.

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 8 april 2010 heeft de gemeenteraad ingestemd met het stedenbouwkundig plan voor de invulling van de schoollocatie aan de Hélène Swarthlaan. Hiermee is de weg vrij om de aanbestedingsprocedure in gang te zetten.

Aanbesteding

Voor deze procedure wordt een aantal ontwikkelaars gevraagd deel te nemen aan het aanbestedingstraject.

Samen met bureau DHV zijn de subgunningcriteria voor de aanbesteding van het project opgesteld. Als belangrijkste criterium is hierin, naast de criteria energie en grondprijs, het onderwerp consumentgericht bouwen opgenomen.

Consumentgericht bouwen staat voor een aanpak met ruime keuzevrijheid voor de consument bij bijvoorbeeld indeling en afwerking van de woning. Hiermee geeft de gemeente aan de nadruk te leggen op kwaliteit en flexibiliteit voor de uiteindelijke kopers.

De aanbestedingsprocedure is in juni van dit jaar afgerond. De gemeente verwacht in het najaar de woningontwerpen aan de omwonenden te kunnen presenteren.

De bouw van de woningen begint naar verwachting in het 4e kwartaal van 2011.

Sloop

De sloop van het schoolgebouw van De Dolfijn aan de Hélène Swarthlaan vindt de komende twee maanden plaats.

Vragen kunt u voorleggen aan Frank Gerritsen (projectleider) of Andrea Jaarsma (assistent projectleider) via telefoonnummer 0297-513111.

afbeelding: H. Swarthlaan
^