Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Speeltuin voor valide én mindervalide kinderen

bij Volkstuinvereniging Hordijkerveld

Een speeltuin voor valide én mindervalide kinderen. Daar kunnen kinderen zich sinds zaterdag 10 april vermaken bij de Volkstuinvereniging Hordijkerveld . Enkele bijzondere speelelementen zijn een rolstoelwip, een rolstoelcarroussel, een vogelnestschommel en een klankkast voor blinde kinderen. En natuurlijk is het bijzonder dat de speeltuin deel uit maakt van een volkstuincomplex. Portefeuillehouder Welzijn Bram van Hemmen mocht met een van de bezoekertjes van de speeltuin de feestelijke opening verrichten.

De opening van de speeltuin op de volkstuinvereniging sluit goed aan bij de in 2009 vastgestelde nota volkstuinbeleid. Naar aanleiding van de nota is VTV Hordijkerveld concreet aan de slag gegaan met het ontwikkelingen van nieuwe initiatieven en is daarmee een goed voorbeeld geworden van hoe de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in de praktijk kan worden gebracht. In de nota wordt de vereniging 'uitgedaagd' om het complex open te stellen voor de wijk en samenwerking te zoeken met verschillende maatschappelijke instellingen in de wijk. Het complex wordt inmiddels steeds meer een voorziening die centraal staat in de buurt en de wijk.

Er was al een samenwerking met de afdeling Praktijkonderwijs van openbare scholengemeenschap Nieuw Zuid en recentelijk is daar een samenwerking met Pameijer bijgekomen. Met de opening van de speeltuin maakt VTV Hordijkerveld weer een slag op het praktijkveld van de IJsselmondse Wmo.