Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer met gestolen auto opgepakt

Publicatiedatum: 20-4-2010 11:06:33

ARNHEM - De politie heeft in de vroege ochtenduren van dinsdag 20 april in de Arnhemse wijk Malburgen een 28-jarige man uit die stad opgepakt omdat hij in een gestolen auto reed. De man had met de buit verschillende aanrijdingen veroorzaakt.

Even voor vier uur meldden getuigen bij de politie dat er op de Zeegsingel een auto verschillende aanrijding veroorzaakte. Agenten zagen kort daarop een auto over het trottoir rijden ter hoogte van de Bereklauwstraat die ter hoogte van struiken tot stilstand kwam. De bestuurder stapte uit en probeerde er te voet vandoor te gaan maar werd door de agenten achterhaald. Het bleek om de 28-jarige Arnhemmer te gaan. De auto bleek kort daarvoor vanaf de Ratelaarstraat te zijn gestolen. Bovendien bleken intussen op de Zeegsingel twee geparkeerde auto's en een tuinhekje te zijn aangereden. De Arnhemmer is ingesloten voor verder onderzoek.
(042994)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hennepkwekerijen ontmanteld na verdachte situaties
Publicatiedatum: 20-4-2010 11:06:02

ARNHEM - In twee woningen in de wijken Eimersweide en Schuytgraaf in Arnhem heeft de politie in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 april hennepkwekerijen ontmanteld. In beide gevallen kwam de politie de kwekerijen op het spoor na meldingen van verdachte situaties.

Even na middernacht waarschuwden buurtbewoners de politie nadat ze enkele personen rond een huis aan het Breedspoor in de wijk Schuytgraaf hadden zien lopen. Toen agenten daar poolshoogte kwamen nemen zagen ze een ingeslagen ruit, waarop binnen een onderzoek werd ingesteld. De woning bleek niet bewoond maar wel ingericht voor de hennepteelt. Ongeveer 800 planten werden in beslag genomen en vernietigd. De verdachte mannen werden niet meer aangetroffen.

Geen aanhoudingen
Later die nacht werd bij een huis aan de Orionsingel in de wijk Eimersweide een soortgelijke melding gedaan. Daar troffen agenten nog eens ruim 200 hennepplanten aan. In beide gevallen zijn nog geen aanhoudingen verricht en is de politie op zoek naar de verantwoordelijken voor het in bedrijf hebben van de kwekerijen. (042999)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemse naar ziekenhuis na botsing op stilstaande auto
Publicatiedatum: 20-4-2010 11:04:37

VELP - Een 43-jarige bromfietsster uit Arnhem is dinsdagochtend 19 april naar het ziekenhuis gebracht nadat ze op de Waterstraat in Velp tegen een stilstaande auto was gebotst. Het ongeval gebeurde rond kwart voor elf. Getuigen zagen hoe de vrouw door nog onbekende oorzaak tegen de auto botste. De vrouw kampte met nek- en beenklachten en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was er geen drank in het spel.
(042686)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---