Philips

Philips kondigt het vertrek aan van Andrea Ragnetti, CEO van Consumer Lifestyle

Amsterdam - Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) heeft vandaag bekendgemaakt dat Andrea Ragnetti in overleg met de onderneming zijn functie van Chief Executive Officer van de sector Consumer Lifestyle en lid van de raad van bestuur zal neerleggen en Philips per 1 september 2010 zal verlaten. Voor de heer Ragnetti zal binnen afzienbare tijd een opvolger bekendgemaakt worden.

"We hebben grote waardering voor de aanzienlijke bijdrage die Andrea heeft geleverd aan het veranderingsproces bij Philips, en ik betreur ten zeerste dat hij ons gaat verlaten," aldus Gerard Kleisterlee, President en Chief Executive Officer van Philips. "In de afgelopen jaren heeft Andrea een leidende rol vervuld bij de versterking van onze klantgerichtheid, het uitbouwen van onze marketingcompetentie, en de herpositionering van ons merk met de keuze voor en de implementatie van "sense and simplicity", de merkbelofte die voor ons zo belangrijk en succesvol is geweest. Recentelijk is hij verantwoordelijk geweest voor de integratie van de voormalige activiteiten CE en DAP tot één gezamenlijke sector Consumer Lifestyle, die onder zijn leiding met goed gevolg is omgevormd tot een zeer winstgevende en sterke speler op het gebied van consumentenproducten. Zijn werk voor Philips zal de komende jaren van grote waarde blijven, zowel voor zijn sector als voor de onderneming als geheel."

"Na acht zeer intensieve jaren bij Philips ga ik een lange uitgestelde onderbreking van mijn carrière nemen en Philips verlaten", aldus Andrea Ragnetti, Chief Executive Officer van Consumer Lifestyle. "Nog vóór mijn vertrek zullen we de eerste fase van de samenvoeging van de voormalige activiteiten CE en DAP tot één grote en meer succesvolle sector Consumer Lifestyle hebben voltooid. We zijn inmiddels al een heel stuk op weg om onze ambitieuze doelstellingen op het gebied van portfoliomanagement, synergieën en winstgevendheid, inclusief de ommekeer in de resultaten van de activiteit Television, ruimschoots te halen. Het is voor mij dan ook een goed moment om Philips te verlaten en ik ben Philips en Gerard Kleisterlee dankbaar mij de unieke kans gegeven te hebben in diverse leidinggevende functies deel uit te maken van het enorme transformatieproces van deze geweldige onderneming. Ik ben ook blij dat ik de sector kan achterlaten in de capabele handen van een zeer sterk managementteam, dat reeds zijn grote veerkracht en kwaliteit getoond heeft bij het met succes leiden van de sector uit een ongekend ernstige economische crisis."

De heer Ragnetti trad in januari 2003 bij Philips in dienst als Chief Marketing Officer, en werd op dat moment lid van de groepsraad van Philips. Op 1 april 2005 werd hij, naast zijn rol als CMO, benoemd tot Chief Executive Officer van Philips Domestic Appliances and Personal Care. In april 2006 werd hij lid van de raad van bestuur. Met de vorming van Consumer Lifestyle op 1 januari 2008 werd de heer Ragnetti benoemd tot Chief Executive Officer van de sector.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Arent Jan Hesselink

Philips Corporate Communications
Tel: +31 20 59 77415
Email: arentjan.hesselink@philips.com

Over Koninklijke Philips Electronics

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van "sense and simplicity". Philips heeft wereldwijd circa 116.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 23 miljard in 2009 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.