Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht, 20-04-2010

Dodelijk verkeersongeval

MAARSBERGEN Maandag 19 april heeft omstreeks 10.50 uur een verkeersongeval aan de Parallelweg plaatsgegevonden. Hierbij is een 46-jarige Brit om het leven gekomen.

Het slachtoffer stond met zijn vrachtauto met een klapband op de snelweg A12. Waarschijnlijk is het slachtoffer over de vangrail gestapt en is vervolgens het steile taluutje afgelopen. Hij is daarna op de Parallelweg terechtgekomen en daarbij door een 30-jarige automobilist uit Overberg aangereden. De automobilist reed uit de richting van de afrit Maarsbergen A12 in de richting van Overberg. De politie onderzoekt nog de exacte toedracht van het ongeval. De automobilist is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Ongeval met paard

Rhenen Een 24-jarige man uit Rhenen is maandagmiddag 19 april gewond geraakt toen hij aan de Cuneraweg van zijn paard viel. Het slachtoffer is met letsel aan zijn been en schouder naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen gebracht.

Getuigenoproep verkeersongeval

OVERBERG Op maandag 19 april vond op de Heuvelse Steeg omstreeks 07.40 uur een verkeersongeval plaats. Hierbij raakte een fietser lichtgewond.

Het slachtoffer (39-jarige vrouw uit Veenendaal) kwam die ochtend uit de richting Overberg en fietste naar Scherpenzeel. Op de Heuvelse Steeg kwam een groep fietsers de 39-jarige vrouw tegemoet. Doordat vier van hen naast elkaar fietsten, moest de vrouw uitwijken voor een meisje die het meest aan de buitenkant reed. De vrouw verloor haar evenwicht, viel en raakte gewond aan haar hand. De groep fietsers is doorgereden, in de richting van Overberg. De politie is op zoek naar het meisje en de andere fietsers en eventuele getuigen van de valpartij.

Getuigenoproep

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug via telefoonnummer 0900 - 8844.Het signalement van het meisje luidt als volgt: ze is ongeveer 15/16 jaar oud, heeft lang zwart haar, droeg een zwarte spijkerbroek en daarbij grote oorringen. Ze reed op een opvallende oranje opoefiets.