Politie Gelderland-Zuid

Politie deelt flyers uit na overval

Culemborg, 20-04-2010 o Op woensdag 14 april omstreeks 09.30 uur vond er een overval plaats bij een ijzerbedrijf aan de Industrieweg te Culemborg. Daarbij werden de eigenaar en een klant door drie mannen, mogelijk van Noord-Afrikaanse afkomst overvallen. Kort na de overval werd gebruik gemaakt van SMS-alert.

De overvallers maakten bij de overval gebruik van wapens. Bij de overval werd een geldbedrag buitgemaakt. Na de overval zijn de daders gevlucht in een witte Fiat bestelbus. Deze werd korte tijd later teruggevonden op de van Limburg Stirumstraat in Culemborg. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de mannen vanaf die plek gelopen zijn naar de kruising van de Van Hogendorpstraat en de Schaepmanlaan. Daar zijn zij alle drie in een gereedstaande groene Volkswagen Golf weggereden.

Het signalement van de daders luidt als volgt:

* Zij waren 20 á 25 jaar oud

* Hadden alle drie een normaal postuur

* Hun lengte lag tussen de 1.70 en 1.85

* Eén van de mannen droeg tijdens de overval een zonnebril en een ijsmuts

* Allen waren donker gekleed.

Maandagavond werden in de omgeving van de Limburg Stirumstraat, Van Hogendorpstraat, de Martin Luther King en de Schaepmanlaan flyers uitgedeeld, in de hoop dat de politie op een aantal vragen antwoord krijgt. (14)

Laatst gewijzigd 20-04-2010 11:47 | © Regio Gelderland-Zuid |