Gemeente Anna Paulowna

Verkoop langs de weg alleen met ontheffing

Het aantal standplaatsen en verkooppunten van bloemen en bloembollen langs de openbare wegen is de laatste periode flink toegenomen. Op basis van de Algemeen Plaatselijke Verordening is het niet toegestaan om zonder ontheffing een kraam of tafel of enig ander middel, op of langs de openbare weg te plaatsen om diverse zaken te koop aan te bieden. Daarbij moet u denken aan verkoop van bloemen, planten, aardappels, groenten en fruit, maar ook van autoâs, caravans en grasmaaiers.

Handhaven

In de komende weken worden de overtreders hierop aangesproken of ontvangen een brief om de overtreding binnen een aangegeven periode ongedaan te maken. Wanneer de overtreding niet binnen de voorgeschreven periode is opgeheven, zal naast het handhavend optreden van de gemeente, de politie gevraagd worden om ook strafrechtelijk op te treden.

Deze actie is in navolging op de actie tegen het plaatsen van handelsreclame met borden of vlaggen en lang geparkeerde caravans en aanhangers die op de openbare weg of in de bermen staan.

APV

In de volgende alineaâs van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) gemeente Anna Paulowna 2007 (zie link onderaan de pagina) kunt u de regels nalezen:
⢠5.1.2a Te koop aanbieden van voertuigen
⢠5.1.5 Caravans en aanhangwagens e.d.
⢠5.1.6 Parkeren van reclamevoertuigen
⢠5.1.7 Parkeren van grote voertuigen
⢠5.2.3 Standplaats en uitstallingen op de weg

Met vragen kunt u contact opnemen met de heer H. van Egmond, toezichthouder Ruimtelijke ordening , tel. (0223)53 61 00 of e-mail info@annapaulowna.nl, gericht aan H. van Egmond.

foto verkoop aan de weg Foto verkoop aan de weg