Erasmus Universiteit Rotterdam

Prof.dr. Gail Whiteman bekleedt nieuwe ECORYS leerstoel

Klimaateconome leidt onderzoek naar duurzaamheid en klimaatverandering

De bekende klimaateconome prof.dr. Gail Whiteman, gespecialiseerd in management binnen duurzaamheid en klimaatbeheer, is benoemd als bijzonder hoogleraar op de leerstoel Sustainability and Climate Change (duurzaamheid en klimaatverandering) aan Rotterdam School of Management, Erasmus University. De nieuwe leerstoel wordt mogelijk gemaakt door ECORYS Nederland en valt onder de afdeling Business-Society Management van RSM. Hierin vormen sociale en milieukundige vraagstukken in het bedrijfsleven de kern van het onderzoek en onderwijs.

Whiteman: "De veranderingen in ons klimaat vormen de grootste uitdaging waarmee het wereldwijde bedrijfsleven op dit moment mee geconfronteerd word. Bedrijven zijn zowel een onderdeel van het probleem als een onderdeel van de oplossing. De hoofddoelstelling van deze leerstoel is het doorlichten van de uitdagingen in management en de kansen die duurzaamheid en klimaatverandering bieden." Zij vervolgt: "Mijn ambitie is het ontwikkelen van toponderzoek op dit gebied en het verder uitbreiden van dit internationaal erkende onderzoekscentrum. Ik verheug mij op de samenwerking met de experts van ECORYS. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van overheidsorganen, bedrijven en andere organisaties bij het integreren van duurzaamheid in hun beleid en dagelijkse praktijken."

George Yip, de decaan van RSM, zegt dat de beslissing deze leerstoel op te zetten in overeenstemming is met de doorlopende inspanning van RSM duurzaamheid en stakeholder management een koppositie te geven in onderzoek en onderwijs. Marten van de Bossche, algemeen directeur van ECORYS Nederland, geeft als commentaar: "De samenwerking met RSM en professor Gail Whiteman is een prachtige kans voor ECORYS voor het verdiepen van onze research-based kennis op het gebied van wereldwijde duurzame ontwikkeling. Binnen ECORYS werken experts wereldwijd aan vraagstukken met betrekking tot duurzame ontwikkeling, energie en klimaatverandering. De samenwerking met RSM in deze speciale leerstoel biedt een uitstekende kans om onze kennis op dit wereldwijd zeer relevante thema verder uit te breiden en samen te werken aan praktische toepassing en oplossingen."

Over Gail Whiteman:
De Brits-Canadese Gail Whiteman is hoogleraar aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University. Ze heeft een PhD (doctoraat) van Queen's School of Business in Canada. Whiteman is mede-oprichter en directeur van het Sustainability and Climate Research Centre (SCR) van RSM. Voordat Whiteman de academische wereld inging, was zij een account director en brand manager in een aantal bedrijven voor bedrijfscommunicatie en marketing.

Over ECORYS:
De missie van het internationale bureau ECORYS is het wereldwijd verbeteren van overheidsbeleid. ECORYS past haar expertise toe om de economische en sociale condities te verbeteren van vele ontwikkelde landen in de wereld. Daarbij wordt speciaal aandacht geschonken aan het terugbrengen van armoede.