Politie Gelderland-Midden

Drenkeling blijkt vermiste Arnhemmer

Publicatiedatum: 20-4-2010 12:48:03

ARNHEM- Het lichaam dat maandagochtend 19 april werd aangetroffen in de Rijn bij Arnhem blijkt van de 41-jarige vermiste Arnhemse schipper te zijn, die in de nacht van zondag op maandag 5 april te water raakte ter hoogte van de John Frostbrug in zijn woonplaats.

Het lichaam werd maandag rond half negen door Rijkswaterstaat aangetroffen ter hoogte van de Haven van Coers, nabij de Boterdijk. Nadat het lichaam was geborgen werd onderzoek gedaan naar zijn identiteit. Daarbij werd vastgesteld dat het om de 41-jarige Arnhemmer ging, die in de nacht van zondag 4 op maandag 5 april te water was geraakt bij het overstappen van de wal naar zijn boot. Een reddingspoging van een andere schipper mocht niet baten, waarna de man onder water verdween.

Camerabeelden
Na het ongeval had de politie in samenwerking met onder meer Rijkswaterstaat meerdere malen vergeefs gezocht naar de Arnhemmer. Het politieonderzoek wijst ook uit dat er geen sprake is van een misdrijf. Dit is onder meer vastgesteld aan de hand van bewakingsbeelden, waarop het noodlottige ongeval te zien was.
(036910)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---