Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 20 april

Alkmaar, 20-04-2010 o 13.00 uur

Aanhouding voor heling bromfietsen

Alkmaar, maandag 19 april

Een 19-jarige en een 17-jarige jongen uit Heerhugowaard werden maandagavond rond 20.00 uur aangehouden op de Geestersingel. Een agent zag de twee jongens op een snorfiets en een bromfiets rijden. De bestuurders stopten op de rotonde en de agent sprak de 19-jarige bestuurder aan op het feit dat hij geen helm droeg. De agent zag dat in beide voertuigen geen contactsleutel zat en dat de bedrading van het contact aan elkaar zaten verbonden. De kentekens werden nagetrokken. Zowel de brom- als de snorfiets bleek als gestolen gesignaleerd te staan. Beide jongens werden aangehouden en overgebracht naa rhet politiebureau. Allebei deden zij afstand van de snorfietsen.

Aanhouding voor poging diefstal portemonnee

Heerhugowaard, maandag 19 april

Een 58-jarige man uit Heerhugowaard werd maandagmiddag rond 12.10 uur aangehouden op het Raadhuisplein. Een 48-jarige houdster van een marktkraam trof de man achter haar marktkraam aan met haar portemonnee in zijn hand nadat zij een klant had geholpen. De man werd aangehouden door de marktmeester en overgedragen aan de politie. De man verklaarde in gedachte verzonken een verkeerd straatje te zijn ingelopen. Hij zag de portemonnee liggen en deze leek op een portemonnee waar hij naar op zoek was. De man had nooit de bedoeling gehad deze te stelen.

Controle 50 km/u

Sint Maartensvlotbrug, maandag 19 april

Bij een snelheidscontrole op de Rijksweg tussen 13.15 en 15.45 uur werden maandagmiddag in totaal 1907 passanten gecontroleerd. Er werden 176 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u. Op dit stuk van de Rijksweg is een maximum snelheid van 50 km/u toegestaan.

Onderzoek naar verdovende middelen

Alkmaar, dinsdag 20 april

Een 39-jarige man uit Alkmaar werd dinsdagochtend rond 10.20 uur aangehouden in zijn woning. De politie deed rond 09.30 uur naar aanleiding van een onderzoek naar handel in verdovende middelen een inval in een woning in Alkmaar en een autopoetsbedrijf aan de Helderseweg. Er werden in het bedrijf geen verdovende middelen aangetroffen. Wel werd geconstateerd dat het bedrijf geen milieuvergunning heeft. Deze is vereist voor een bedrijf als dit.

Bij doorzoeking van de woning van één van de betrokkenen bij het bedrijf werden wel verdovende middelen aangetroffen. De 39-jarige man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijding tussen fietser en bromfietser

Zuid-Scharwoude, dinsdag 20 april

Een 16-jarige bromfietsster uit Waarland liep dinsdagochtend rond 08.20 uur aangezichtletsel op bij een aanrijding met een 67-jarige fietser uit Waarland op de Westelijke Randweg. Beiden reden over het fietspad tussen de Geestweg en het Loopakker. De bromfietster reed achter op de fietser. Hierbij kwamen beiden ten val. De fietser werd gecontroleerd door de ter plaatse gekomen ambulance en kon zijn weg vervolgen. De bromfietsster had aangezichtletsel en werd voor controle meegenomen naar het ziekenhuis in Alkmaar.