Erasmus Universiteit Rotterdam

Actie schoonmakers op EUR ten einde Persverklaring

De EUR staat voor goed opdrachtgeverschap in de schoonmaak

De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft kennisgenomen van het voorstel voor het convenant SchoonGenoeg van de FNV. De EUR wil daarbij benadrukken dat zij opdrachtgever is, en geen partij in de CAO onderhandelingen, maar zij heeft begrip voor de acties. De universiteit staat in beginsel positief tegenover de inhoud van het voorgestelde convenant. Goed opdrachtgeverschap vindt de EUR belangrijk. Bij de aanbesteding van ons schoonmaakwerk heeft de universiteit kwaliteit even zwaar laten meetellen in de keuze voor een schoonmaakbedrijf als de prijs.

De EUR heeft grote waardering voor haar schoonmaakmedewerkers die dagelijks in touw zijn om de campus schoon en leefbaar te houden. Schoonmaak is essentiële dienstverlening voor ons. Wij behandelen schoonmakers met respect. De EUR heeft met het schoonmaakbedrijf ook concrete afspraken gemaakt over scholing, o.a. in Nederlandse taalvaardigheid, en goede arbeidsverhoudingen.

De EUR staat positief tegenover het afsluiten van een convenant met de vakbonden. Maar we willen dat niet eenzijdig met de FNV afsluiten. Op dit moment vinden onderhandelingen plaats tussen Schiphol, NS en alle betrokken vakbonden over een nationaal convenant. Wij ondersteunen deze onderhandelingen van harte, rekenen op een positieve uitkomst en hebben de intentie ons daar bij aan te sluiten.