Stichting FOM 20 april 2010

Vijfenzeventig vrouwen in Burgers' Zoo

FOM organiseert eens per twee jaar een symposium voor alle vrouwen werkzaam in de natuurkunde. Vrijdag 16 april jl. vond dit plaats in Burgers' Zoo in Arnhem.
Te midden van zebra's, giraffen en tropische vogels luisterden vijfenzeventig vrouwen naar presentaties van dr. Anna Maria Janner, prof. Jennifer Herek en prof. Cathy Fowley. De gemeenschappelijke noemer was 'hoe een aansprekende carrière in de fysica te synchroniseren met de rest van het leven'. In een viertal workshops stonden praktische vraagstukken voor natuurkundigen centraal. Hoe kun je jouw paper gepubliceerd krijgen in Nature? Hoe ga je om met cultuurverschillen in het werk? In een andere workshop leerden de deelneemsters beter te presenteren. Tips & trucs voor fondsenwerving werden met enthousiasme meegenomen. In het afsluitende diner stond het uitwisselen van ervaringen centraal. Vleermuizen begeleidden de vrouwen naar de uitgang, tijdens de wandeling door de bush naar de bus.

Binnenkort meer foto's van FOm/v 2010 op deze website.

Meer informatie
Het FOm/v-symposium is een onderdeel van het FOm/v-netwerk. Dit netwerk is ingesteld om de zichtbaarheid van vrouwelijke fysici te vergroten. Kijk voor meer informatie op www.fom.nl/fomv.