Gemeente Krimpen aan den IJssel

Ter inzage legging herindelingsontwerp Krimpenerwaard

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben het Herindelingsontwerp Krimpenerwaard uitgebracht. In dit herindelingsontwerp kiezen Gedeputeerde Staten voor samenvoeging van de gemeenten Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist tot één gemeente Krimpenerwaard per 1 januari 2013. De gemeente Krimpen aan den IJssel kan voorlopig zelfstandig blijven.

Van 20 april tot en met 15 juni ligt het herindelingsontwerp Krimpenerwaard ter inzage in de gemeentehuizen van Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven, Vlist en Krimpen aan den IJssel. Ook ligt dit ontwerp in het Provinciehuis in Den Haag. Verder is het Herindelingsontwerp Krimpenerwaard in te zien op de website van provincie Zuid-Holland, via www.zuid-holland.nl/herindelingen. Klik op deze pagina Krimpenerwaard aan.

Zienswijze schriftelijk of via website provincie Als u een zienswijze op het herindelingsontwerp heeft, kunt u dit tot 15 juni 2010 schriftelijk of via de website www.zuid-holland.nl indienen. Uw brief kunt u sturen naar: Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland; t.a.v. Herindelingsontwerp Krimpenerwaard; Antwoordnummer 100, 2509 WB Den Haag (postzegel is niet nodig).

Het is belangrijk dat uw zienswijze zo concreet mogelijk is. Dat betekent dat u direct op de inhoud van het Herindelingontwerp Krimpenerwaard moet reageren. Reacties die niet direct gaan over de inhoud, worden niet in behandeling genomen. Wat u in elk geval moet vermelden is uw naam, adres, telefoonnummer en uw e-mailadres.

Procedure herindeling
Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland gaan alle ingekomen zienswijzen verwerken tot het concept-Herindelingsadvies Krimpenerwaard. Vervolgens stellen Provinciale Staten het Herindelingsadvies Krimpenerwaard uiterlijk op 12 november 2010 vast. Iedereen die een zienswijze heeft ingediend, ontvangt het Herindelingsadvies Krimpenerwaard, waarin alle zienswijzen zijn opgenomen.