Vervoerder Waterbus in een nieuw, verbeterd jasje

20/04/2010 13:44

AM+D

WATERBUS IN EEN NIEUW JASJE

Nieuwe vervoerder presenteert flink aantal verbeteringen

Onder grote belangstelling werd op 16 april jl. door de Gedeputeerde van de provincie Zuid Holland, de heer Govert Veldhuijzen, de eerste snelle ferry van Waterbus in de nieuwe kleurstellingen onthuld. Sinds 1 januari 2010 heeft vervoerder Aquabus, een joint venture van Arriva Personenvervoer en Koninklijke Doeksen, de Waterbus overgenomen en wordt gewerkt aan een groot aantal verbeteringen.

De meest in het oog springende veranderingen zijn de invoering van een winter- en zomerdienstregeling, waarbij vanaf 16 april doordeweeks langer wordt doorgevaren en in het weekend meer afvaarten worden geboden, waaronder naar Sliedrecht. Op de route naar Rotterdam is de frequentie verdubbeld.

Daarnaast zet Aquabus in op een betere uitstraling van de schepen en meer faciliteiten aan boord voor de reizigers, zoals betere fietsenrekken en kleine catering. Met name aan het nieuwe design is veel aandacht besteed door de inzet van een tweetal jonge veelbelovende ontwerpers uit Helmond; Steven Kessels en James Granger. Met hun bureau KesselsGranger Designworks heeft het tweetal de laatste jaren furore gemaakt in de autobranche. Zo werden designopdrachten verricht voor Alfa Romeo en werden prijzen gewonnen met het "ruitendak" op de nieuwe Mini Cooper.

Tenslotte wordt door Aquabus veel aandacht besteed aan het duurzame karakter van de schepen. Een van de belangrijkste maatregelen is het verwijderen van alle generatoren van de schepen, met als gevolg een substantiële afname van de hoeveelheid brandstof en CO2 uitstoot. Bovendien worden alle schepen voorzien van LED verlichting.

Bijgaand treft u een foto aan van de nieuwe huisstijl van de schepen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.waterbus.nl