Watersportverbond - KNWV

Alkmaarsche RZV bestaat 100 jaar

dinsdag 20 april 2010

Op 17 april jongstleden vierde de Alkmaarsche Roei en
Zeilvereeniging haar 100ste verjaardag.

Bloeiende vereniging
Met ruim 700 zeil- en motorbootleden en nog eens 300 roeileden is de 'ARZV' nog steeds een bloeiende vereniging. Dit komt door de goede organisatie van wedstrijden, maar ook cursussen en toertochten dragen bij aan de aantrekkingskracht van de vereniging.

Vernieuwing haven
De vereniging werkt daarnaast aan vernieuwing en verbetering van de haven. Zo is er net een nieuwe kraan geïnstalleerd, die vorige week direct in gebruik is genomen bij het te water laten van de boten.

Verbintenis met Watersportverbond
Rob Franken, bestuurslid van het Watersportverbond, overhandigde tijdens de receptie de voorzitter het jubileumbord. Hij sprak hierbij over de verbintenis van het Watersportverbond met de ARZV. Het verbond ondersteunt zijn verenigingen op het gebied van wedstrijdzeilen met regelgeving en de wedstrijdkalender. Maar ook op het gebied van toervaren werkt het verbond hard om de belangen van de verenigingen te behartigen.

Zo is het Watersportverbond betrokken bij het opstellen van
beheerplannen in Natura 2000 gebieden, waaronder ook de gebieden in Laag-Holland. We proberen deze mooie natuurgebieden open te houden, zodat de ARZV ook in de toekomst de toertocht naar het prachtige Ilperveld kan blijven organiseren.