Gemeente Voorschoten

coalitieakkoord vast

Gemeenteraads stelt coalitieakkoord vast

inge en freddy klein Op 19 april 2010 is in een extra raads-vergadering het coalitieakkoord `De Voorschoten-se maat: durf te kiezen' aange-nomen als algemeen kader voor het beleid van de komende vier jaar. Inge Adema (VVD) en Freddy Blommers (ONS Voor-schoten) zijn vervolgens unaniem benoemd tot wethouder. Samen met de burgemeester vormen zij het nieuwe college van burgemeester en wethouders.

Debat

De discussie over het coalitieakkoord (link naar het akkoord) verliep constructief en kritisch. De fracties van CDA, GroenLinks en PvdA bevroegen de beoogde coalitiepartners met name op de financiële haalbaarheid van de plannen. Uiteindelijk was het akkoord met 12 stemmen voor aangenomen en 6 tegen. Door aangenomen moties van het CDA en Groen Links werd uitgesproken dat vooral de raad zelf - naast het college - burgers wil betrekken bij zijn oordeelsvorming. Het opstellen van bezuinigingsvoorstellen is het eerste thema dat de raad wil aangrijpen voor burgerparticipatie. Verder heeft het college de opdracht gekregen een informatieavond te organiseren over de RijnlandRoute.

Afscheid wethouders

Wethouders van Dunné, Kleijweg en Tjalma namen afscheid van de raad en hun werk als wethouder. Voor hun speeches en die van de fractievoorzitters kunt u kijken op
www.gemeentebestuurvoorschoten.nl/Vergaderingen/Raad/2010/19-april

Benoeming commissievoorzitters

Bij een nieuwe raad hoort ook de benoeming van nieuwe commissievoorzitters. De raad besloot als volgt:
* De heer René Smittenaar, voorzitter commissie Burger en Bestuur.
* De heer Jan Smit, voorzitter commissie Wonen, Ruimte en Groen.
* De heer Sjoerd van den Dool, voorzitter commissie Mens en Samenleving.

De heer Fred Veldman is als algemeen plaatsvervanger aangewezen voor het voorzitten van de commissies.

Aanwijzing leden in besturen van gemeenschappelijke regelingen

Nu ook het college van burgemeester en wethouders naast de gemeenteraad in nieuwe samenstelling was geïnstalleerd, kon de gemeenteraad de verschillende functies in de regionale samenwerkingsverbanden invullen. De raad nam hierover unaniem een besluit.

* 20 april 2010