Vakprijs 'Retail Personalilty 2010'

20/04/2010 14:07

Reed Business

Topmanagers Suitsupply, CoolCat en Bol.com genomineerd

Twee moderetailers en een internetretailer zijn genomineerd voor de vakprijs Retail Personality 2010. Kanshebbers voor deze eervolle onderscheiding zijn Roland Kahn (CoolCat Fashion), Fokke de Jong (Suitsupply) en Daniël Ropers (Bol.com). Op dinsdag 1 juni wordt tijdens de Elsevier Retail Summit in Kasteel de Wittenburg in Wassenaar bekend gemaakt, wie van de drie topmanagers wordt uitgeroepen tot Retail Personality 2010.

Een vakjury van retailers en experts zal besluiten wie op 1 juni de persoonlijkheidsprijs krijgt uitgereikt, die mede mogelijk wordt gemaakt door SAS Institute. Juryvoorzitter voor de vierde maal is professor Kitty Koelemeijer, hoogleraar marketing en directeur van het Marketing and Supply Chain Management Cluster van Nyenrode Business Universiteit. Belangrijkste criteria waar de jury op let is dat de topmanager de afgelopen drie jaar heeft bewezen in ruime mate te beschikken over lef en ondernemerschap. Ook opereert de genomineerde met aantoonbaar succes vanuit een duidelijke visie en focus op vernieuwing.

Op dinsdag 1 juni zal tussen 17.20 en 18.00 uur Raymond Cloosterman van winkelmerk Rituals en winnaar in 2009, de vakprijs uitreiken aan zijn opvolger. Plaats van handeling is Kasteel de Wittenburg in Wassenaar.

Algemeen directeur Fokke de Jong (36) richtte als student in 1999 Suitsupply op met een eerste vestiging langs de A4 Hoofddorp. Suitsupply verkoopt uitsluitend onder eigen merk (maat)pakken, (maat)shirts en dassen op een voor de markt totaal vernieuwende manier. Suitsupply heeft momenteel 22 vestigingen in Nederland en 8 vestigingen in drie andere Europese landen. Er werken 350 mensen bij organisatie. Het bedrijf won in 2008 het NIMA Marketing Excellence Event, vanwege de eigenzinnige aanpak van de marketing. De Jong is voor tweederde eigenaar van het bedrijf. De rest is in handen van de McGregor Fashion Group. Fokke de Jong heeft als Europees merk te groeien naar 500 vestigingen.

Roland Kahn (57) is bestuursvoorzitter en oprichter van de Europese fashionretailer CoolCat Fashion met de modeformules voor jongeren CoolCat en Wonder Woman. Doelstelling is te groeien van de huidige 160 winkels naar 200 winkels. Kahn is ook eigenaar van jeansketen America Today, dat in 2010 zal groeien naar 55 winkels in Nederland en drie andere Europese landen. Op dit moment wordt de Cool Cat op de Amsterdamse Nieuwendijk, de eerste vestiging in 1976, ingrijpend verbouwd. De winkel krijgt een club uitstraling met twee dansvloeren en een skatebaan. In november 2009 ging de webwinkel live van het succesvolle retailformat voor tieners. Per 1 januari 2011 treedt Kahn, die ook actief is in vastgoed, terug om president-commissaris van het familiebedrijf te worden.

Daniël Ropers (37) is managing director en mede-eigenaar van Bol.com. Hij trok in 2000 persoonlijk het internetbedrijf uit de rode cijfers, om tien jaar later aan het hoofd te staan van een van de meest succesvolle webwinkels.

De 250 medewerkers van Bol.com realiseerden in 2009 20 procent meer omzet met 268 miljoen euro. Met meer dan 80 miljoen bezoekers in 2008 en meer dan 2 miljoen klanten is Bol.com de toonaangevende en grootste online mediawinkel in Nederland op het gebied van boeken, entertainment (cd's, dvd's en games) en een breed aanbod van consumentenelektronica. In een recent consumentenonderzoek werd Bol.com in de top 5 van de meest klantvriendelijke bedrijven van Nederland gekozen. In juni 2009 werden de oorspronkelijke Duitse investeerders van Bol.com uitgekocht door het Nederlandse Cyrte Investments. Daniel Ropers is nu ook partner.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.reedbusiness.nl

http://www.reedbusiness.nl